easily

Ibland får man ta sig en liten paus i jobbandet och det är precis vad jag gör.
Har suttit ett tag nu och lyssnat på Muse. Jag har aldrig innan kunnat svara på frågan "Vilket är ditt favoritband?" för det finns så många bra artister där ute i stora vida världen. Men efter lite tänkande och en galet underbar livekonsert så har jag mitt svar på frågan. Jag gillar alla deras låtar. Bellamy är kung. MUSE.




italia!

Sitter och tittar ut på den svenska vintern. Snö, blåst, kyla. Vitt och grått.
Mina tankar vandrar iväg någon helt annanstans...



























Besök min och Louises Italien-blogg där vi planerar inför vårt stora äventyr!



pepparbakskak!

... Eller?

Jag och far min bakade hur som helst pepparkakor ikväll. Myspys! Snön virvlade runt utanför och Dixie Chicks sjöng så fint för oss. Julkänsla? Javisst, om än lite tidigt.

Nu har jag precis skrivit ut några låtar med ackord, ska vara lite duktig med gitarren och möjligtvis även rota fram keyboarden ur garderoben. Nanana!



brrr!

Nu är det allt kallt. Både ute och inne. Jag har dragit på mig dubbla strumpor, strumpbyxor, tröja, skjorta... Fattas bara vinterjackan, halsduken, mössan, vantarna... På vägen till och från jobbet höll jag nästan på att blåsa iväg. Det gick åtminstone väldigt snabbt i medvind!

Papi har skaffat tillbaka Canal+ så ikväll blev det Baksmällan. Vet inte varför, men jag hade tydligen inte fått något vidare värst bra intryck av den och sett den. Varför det, kan man ju undra? Den var ganska kul faktiskt :)



Foto: Oscar Svensson. Okt 2008.
Killen är grym! ;)


I've just seen a face

Sitter på jobbet, för in uppgifter i ett dataprogram och lyssnar på musik. Beatles-låtar funkar väldigt bra när man jobbar, har jag upptäckt. Nu har jag fastnat för en särskild. Den här versionen är med i musikalfilmen Across the Universe och Jim Sturgess sjunger. Mycket bra film för övrigt, vill se igen!



bang a gong!

Måndag igen, känner mig inte så taggad för en ny vecka ännu. Hade det inte kunnat komma en till helg?
Slänger in ett videoklipp från ett rep häromveckan. Här kör vi lite Bang A Gong med T.Rex!



kalashelg

Film, kalas och Göteborg. Det är nog vad helgen mestadels har bestått utav. I fredags blev det filmtajm, Ace Ventura! Jag kommer aldrig att tröttna på Jim Carrey, vad som än händer, så är det bara.
Igår morse bar det av till Götebaaarj. Jag och mor tog en snabb sväng på stan och därefter åkte vi hem till min kusin som fyllde trettio och skulle ha kalas. Mysigt att träffa släkten.
På kvällen hälsade jag på en vän, det bjöds på god mat och bra film. Into the Wild, mäktig.

Happiness is only real when shared.


(Google)


september

Ja, inte månaden september alltså, utan artisten September. Jag är väl väldigt sen att blogga om det här, men... Bättre sent än aldrig! Hon deltar ju just nu i tv4:s serie Så mycket bättre. Jag gillar väl inte hennes låtar speciellt mycket vanligtvis, tycker ärligt talat att de är ganska "mainstream". Men i det här programmet... Galet, vilken röst kvinnan har! Och vilken utstrålning - hon är helfräck!

Här tolkar hon Petters Mikrofonkåt. (Och kolla in Petter, han ser gaaanska så nöjd ut...)



sogni

I kväll har vi bara suttit och drömt oss bort, jag och Louise. Och vi har även mailat en del kontakter angående Italien-resan. Samt kikat efter lägenheter. Det känns stört konstigt (men ack, så mäktigt) att vi faktiskt en dag kommer att åka iväg. Till vårt drömland.

Nu önskar vi bara att någon, helt frivilligt, skänker oss en massa pengar, alternativt ger oss nycklarna till en skaplig lägenhet där nere. Och kanske tipsar om något litet jobb. Eller något liknande. Det skulle tacksamt tas emot!



Sardinien 2010. Mhmmm.


ONSDAG

Lill-lördagen är kommen! Och jag känner på mig att det kommer att bli en bra sådan...?

Snart ska jag traska ner till jobbet. Har börjat med ett nytt projekt vilket innebär att jag ska föra över svar från vietnamesiska enkäter in på datorn. Ja, enkäterna är på vietnamesiska ;) Vi får väl se om jag lyckas!
En lunch med pappa är inplanerad, så jag sitter och funderar på vilket ställe vi ska gå till... Eller om det blir det gamla vanliga.
Och sist, men aaabsolut inte minst, så ska jag träffa Louise i eftermiddag! Vi ska fortsätta reseplaneringen; leta lägenhet, ev. jobb och maila en del kontakter vi har nere i Italien. Spännande! Håll tummarna för oss!

Jag (eller rättare sagt Muse) bjuder på lite musik en morgon som denna. På något vis är detta min absoluta favoritlåt. Denna gången i lite annorlunda version. Lyssna och njut ;)



nom nom nom...

Jag har just nu världens kanske största i-landsproblem! Har ni varit med om att man på kvällen, kanske framåt natten, blir sådär hemskt sugen på någonting att äta? Jag är det just nu. Men man orkar inte riktigt masa sig iväg till köket och göra sig någonting. Jag brukar lösa det hela med att borsta tänderna fort som attan och kasta mig i sängen och försöka somna illa kvickt. Funkar oftast. Kanske värt att testa igen!?



Bild snodd från Sara. Midsommar! Åh jisses, vad nöjd jag blev med min
focaccia. Skulle inte sitta helt fel med en bit nu... Eller två ;)


ny vecka

Ny vecka, nya möjligheter... Eller? Känns faktiskt ganska så deppigt med måndag just nu. Vet inte varför. Men tisdagar, OH, de är ju sååå mycket roligare.

Vi har i alla fall varit en sväng i replokalen ikväll och det var kul som vanligt. Allting urartade slutligen i knäppa julsånger med mig och Sof sjungandes konstiga stämmor i mickarna. Tänk att det kan vara så jäkla kul att sjunga tillsammans!



Öland, förra helgen. Älskar min nya varma vinterjacka!


la chitarra

Såhär på en lördagskväll kan man sitta och lyssna på musik, kanske inspireras lite, slita fram gitarren och börja plinka på den. Kiss regerar denna helg. Varför har jag inte lyssnat på dem förut? Turn on the night!


poverina!

Tänkte skicka lite blogg-kindpussar till Louise som är sjuk idag. Krya på dig!




dagens teknik!

Jag hittade aldrig min lånemobil, hur mycket jag än stod och sparkade i snöhögarna utanför jobbet. På Elgiganten fick jag betala 200 spänn för att jag hade "slarvat bort" den, men jag fick även en ny mobil :) Jaa, det var ju för att min gamla har krånglat så mycket... För att göra en lång historia kort; jag fick välja en ny mobil och bara lägga till ett par hundralappar. Jag som har fått en bad feeling av min förra touchmobil valde därför en utan touch, en Sony Ericsson Zoly. Nu kan vi väl hoppas att den ska funka ett tag. Snälla, säg inget negativt om den...? 

Synd på sim-kortet dock... Har inte en enda kontakt kvar nu, men hoppas på att jag ska kunna fixa tillbaka mitt gamla nummer! Puh.



(Bild från google)


every time I look at you

There's a lot I want to tell you
But I don't know where to start
And I don't know what to do
If you walked away




turdag...?

Jobbade på en stor mässa på Elmia idag! Gillar verkligen att arbeta på mässorna, man känner sig uppskattad och det är ett kul jobb. Men ja, där slutade väl det roliga för den här dagen. Under en rast upptäckte jag att jag hade glömt min mobil hemma, lite surt.

På eftermiddagen och kvällen satt jag och extrajobbade lite på ett annat ställe. När jag sedan skulle gå ut till busshållplatsen märkte jag att det var full snöstorm, snön letade sig in överallt! Brrr... Ingen buss syntes till och det var inte så lätt att kolla tiden utan mobil eller klocka... Efter en halvtimma dök en buss upp och efter en stund var jag alltså hemma - för att upptäcka att mobilen inte heller var där! Suck... Den är alltså borta. Och det är inte ens min mobil, utan en lånemobil.

Detta behövde jag inte just nu, kände jag?



you shook me all night long

Helgen har spenderats med kära Louise troget vid min sida! Och vilken helg det blev. Oj oj oj, toppenlyckat. Öland bjöd på en hel del lugnt mys, party och dansdansdans, umgänge med Maja och annat fint folk samt galet massa snack. Välbehövligt, allting.

Nu känns det sådär superdeppigt att vara tillbaka i J-town igen. Jag fattar inte hur en enda liten helg kan påverka en så mycket! Det här känns bara så... trist? MEN, jag får väl se hela grejen från den positiva sidan: jag har fått den här helgen och det är jag så lycklig över.




Så otroligt stjärnklart



Black Angel & Red Devil



Favoritflickorna



Havet


mot östkusten

Om ett par timmar blir jag upphämtad av Louise, vi ska nämligen på roadtrip österut. Målet är Öland och min sommarstuga. Lite kvalitetstid sådär! Och vi ska även hinna med en Halloweenmaskerad och en julmarknad. Julmarknad... I november? Ja, visst är det mysigt! ;-)

Ha en trevlig helg!




pazze!

Sitter och chillar med min knäppis Olivia. När hon är i stan får man passa på att ha lite kvalitetstid!



another day...

Hmmpff, är lagom sugen på att börja städa i iordning rummet och gå till jobbet i ett höstigt Sverige. Just nu vill jag göra något helt annat. Om någon vänlig själ skulle ge mig en flygbiljett till bella Italia skulle jag inte tveka en sekund. Åka till en ny stad, upptäcka den, slå sig ner på ett mysigt café, studera människorna där...

Men, tills jag faktiskt kan göra det får jag väl nöja mig med att drömma mig bort med Italien-bloggen.


back in town!

Det här inlägget tänker jag tillägna min fina och mycket dyrbara vän Olivia. Hon är hemma i Jönnet några dagar och passar då på att umgås med lilla mig. Vilket jag uppskattar a lot. Idag efter jobbet mötte hon upp mig och vi traskade till stan för att köpa en jacka till mig. (En vinterjacka rikare, woho!)

Därefter blev det en lååång fika, som hon dessutom bjöd på. Prat, prat, prat - allt mellan himmel och jord. Det är väl konstigt, att hur sällan man än ses och hörs, så är det precis som vanligt när man faktiskt väl ses igen. Kanske ett tecken på sann vänskap? Vi tjötade nog så att bådas våra öron trillade av, men vad gör det, när man
trivs så bra tillsammans?

Tack för att du är så bra, Olivia!


babadibopi!?

Lite Family Guy på morgonkvisten skadar väl aldrig!


someday I'll fly

Efter dagens jobbtimmar begav jag mig bort till Johans där jag mötte upp Arvid för en kaffe och en varm choklad! Vi konstaterade att det var alldeles för längesedan vi sågs, jag förstår inte att alla måste flytta iväg på det där viset... (Eller jo - det förstår jag alltför väl!). Kom på alldeles precis nu att jag även lade undan en höst- och vinterjacka på H&M... Nu får jag panikfundera tills imorgon om jag ska ha den eller ej.

Därefter våldgästade jag Simon för att få hjälp med Photoshop. Målet var ju att faktiskt få PS CS3 till min dator, men så kul skulle vi tydligen inte ha... Jag och teknik är ingen bra kombination har jag ju kommit på, så självklart skulle också detta krångla. Det slutade med att jag fick en gammal version av PS, men nu är jag banne mig nöjd. Snäll Simon!

Igår och idag kan man väl säga att jag har "upptäckt" John Mayer. Jag vet, en aning sent, men bättre sent än aldrig - eller? Fin röst. Och så skadar det ju inte att han är fager att titta på.




update

Sådär, nu har det kommit en närmre presentation, samt en tillfällig
(och något snyggare) design än innan på Italien-bloggen.
Läs gärna lite om oss Italien-nördar ;-)
Och alla tips, råd eller andra trevliga kommentarer är mer än välkomna!






new love in town!

Jag tog steget in i butiken och överväldigades av allt underbart, vackert och fantastiskt som fanns där inne. Musiken pumpade ur högtalarna och ja, det var faktiskt trevliga toner. Brukar annars alltid få panik när jag går in i en klädaffär och musiken gör en så stressad så att man inte vet vart man ska ta vägen. (Man vill helst av allt inte köpa kläder i alla fall!)

Men nu. Nu ville jag köpa ALLT, och jag överdriver inte. Monki har öppnat i stan!



Några små sötsaker som jag mötte på...


barnsligt!

När det kommer till thrillers, kriminalare eller skräckisar så är jag barnsligt rädd. Jag verkar tydligen tro att det blir bättre om man kikar mellan fingrarna, om man drar upp filten extra långt eller om någon befinner sig i rummet bredvid (det sistnämnda är helt klart bäst!). Idag skickade jag iväg ett sms till Louise och skrev att jag var rädd, fick tillbaka att hon tyckte att jag var rolig... ;-)

Jag vill ju titta, det är ju spännande! Men, satan vad feg man ska vara då.



Beck gick på 4:an ikväll! Och ja, jag såg den.
(Bild snodd från Google)


RSS 2.0