cappuccino

Mycket att göra på jobbet och sena hemkomster. Jag är trött och det syns på mina ögon som är alldeles rödsprängda på kvällen. Men snart lugnar det ner sig igen, så jag varvar ner med en cappuccino så länge. Eller två. Vår kaffemaskin var ett riktigt bra köp!
 

homemade pasta

Vi har kommit in i en väldigt trevlig vana här hemma, skulle jag vilja säga. Pasta. Lägg en liten hög med mjöl (kanske ca 5 dl?) på bordet/arbetsbänken, gröp en liten grop i mitten och knäck ett ägg i. Vispa försiktigt ihop ägget med mjölet med en gaffel tills smeten blir till en degliknande massa. Då knådar du den tills den inte längre klibbar. Voilà, nu har du en pastadeg! Kavla ut degen tunt och var inte rädd att använda en del mjöl. Om du vill göra tagliatelle-liknande pasta rullar du bara ihop den utkavlade degen (använd mjöl så att den inte klibbar ihop!) och skär den i tunna bitar. Sedan är det bara att rulla ut bitarna, eller, de rullar nästan ut sig själva om du håller upp ena änden i luften! Hur enkelt som helst. Och det är ju så mycket godare med hemmagjord pasta, konsistensen är en helt annan. Buon appetito!sjukpyssel

Är hemma två dagar från jobbet. Igen, höll jag på att skriva och jag gjorde det visst också. Det känns som att det inte var så länge sedan jag var tvungen att stanna hemma på grund av sjukdom. Nu är jag dock trött på det här, så jag hoppas på att förkylningen vill försvinna illa kvickt!
 
För att underhålla mig dessa dagar har jag mest tittat på film och tagit det lugnt. Idag tvingade jag killen att se Eat Pray Love och vi kan väl konstatera att han inte var lika imponerad som jag. Jag har sett den en gång innan, men när det var extrapris på Willys kunde jag inte stå emot! Så nu har jag fått sitta och dregla till bilderna av Rom, njuta av det italienska språket och bli sugen på italiensk mat.
 
Har även pysslat lite, gjort om gamla smycken och så vidare. Här har vi resultatet av lite pill.
the black dress

Fick till några bilder på klänningen som jag köpte av Amanda. Jag ser verkligen fram emot att kunna strosa omkring med bara ben, jag längtar efter värmen. Men eftersom att termometern visar på tio minusgrader utomhus fick jag fixa till en snabb photo shoot inomhus istället, med hjälp av min kille. 


beställning

Det är inte ofta jag köper grejer via nätet, speciellt inte kläder. Men när Amanda Malm gör så otroligt snygga grejer för sitt eget märke The Vintage A kan man bara inte hålla sig. För ett tag sedan gjorde jag en beställning på en klänning som jag såg att hon hade gjort, en långklänning i svart spetstyg. I förrgår fick jag hem skönheten i brevlådan och nu längtar jag ännu mer efter sommaren, som om jag inte gjorde det tillräckligt mycket innan liksom... Kan rekommendera er att besöka hennes blogg och hemsida, där finns massor av inspiration och sköna bilder.
 
Tack, Amanda!röstning

Om någon här är intresserad av musik, speciellt rock och blues, och tycker att ett Jönköpings-band vid namn Yellow Daze borde gå vidare i Sweden Rock Festival's bandtävling - gå in och rösta här! Vi blev utvalda med ca 150 andra band att gå vidare i deras tävling där tre band i slutändan får den stora äran att spela på festivalen i juni. Om ni klickar er in på länken, bockar i rutan framför Yellow Daze (tredje längst ner i listan) och trycker på "Skicka" höjs våra chanser! 
 
Det finns massor av andra band med i tävlingen som har kommit betydligt mycket längre än vad vi har gjort och har tusentals fans på sina facebook-sidor. Men det är helt klart värt ett försök, tänk att vi faktiskt har kommit med till röstningen! Om vi får chansen att spela på en så stor festival skulle jag inte veta vad jag skulle ta mig till. Men en sak är säker; jag skulle bli så jäkla glad.
Kolla gärna in musikvideon som vi deltar med i tävlingen!2013

Det nya året skålades in tillsammans med ett gäng sköna människor hemmas hos David. Grekisk mat, dessert, lekar och trevligt sällskap är något som sällan slår fel. För att föreviga även denna nyårsafton blev det en samling bilder.RSS 2.0