recording

Inspelningsstudio it is!


???

Är det någon som förstår varför det inte går att kommentera de inläggen jag skriver på iPhonen?
Jag kryssar i så att de ska vara kommenterbara! Teknik alltså. Inte min grej.


domenica

Datorn strular fortfarande, jag misstänker att det är något med nätverkskortet. Jag blir så trött på teknik! Kan inte allt bara funka någon gång? Tillsvidare får jag nöja mig med iPhonen, det går ju trots allt att blogga härifrån också.

I fredags repade vi igen. Vem behöver ränna runt på krogen en fredagskväll när man har en replokal och ett grymt band att spela med? Mmmh, vad jag diggar det gänget! Men grisiga är vi.. =)






promotion expo

Det tar lång tid att få ut den där sammanfattningen av mitt 2011... Jag kan skylla på min dator, faktiskt! Den verkar ha fått något ryck så att den vägrar samarbeta med internet. Dumt. Någon som vet vad problemet kan vara? Vi har trådlöst hemma, men internet bara hoppar ur min dator hela tiden. Tekniknörd, någon?

Dessa dagar jobbar jag på mässa på Elmia. Det är alltid kul med lite omväxling! Och att träffa nytt folk. Och jobba med "gammalt" folk. Sedan är det ju alltid kul att få klä upp sig lite!



hurtbullen

Ännu mer bröd åt folket! Jag tänkte dela med mig av ett enkelt favoritrecept som jag har fått av min kära vän Sara. Dessutom är det inte onyttigt och det uppskattas ju alltid. 


Ställ ugnen på 200 grader

Ingredienser
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl (eller 2,5 dl vetemjöl + 2,5 dl grahamsmjöl)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter (eller ex. rostade solroskärnor)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung

- Blanda de torra ingredienserna
- Rör i honung och yoghurt
- Rör till en "degmassa"
- Klicka i en smord 2-litersform
- Grädda i nedre delen av ugnen i en timma



Jag rostade solroskärnor istället för att ha i hasselnötter. Måste ju tänka på min nötallergiker till pojkvän!



Ihopblandat (Visst ser det smarrigt ut...?)



Klicka ner i formen



Efter en timma i ugnen - klart!


Självklart kan man proppa i lite vad man vill i brödet, det man tycker är gott. Jag klippte i torkade aprikoser en annan gång, väldigt gott! Om man är nötfreak kan man ju satsa på det istället.





lyxfrukost

Efter att ha drömt en massa knasiga drömmar vaknade jag upp och kände mig sugen på att överraska min pojk lite! Och vad är bättre som morgonöverraskning än... Scones! Efter att ha misslyckats med uppmätningen av mjölet samt slängt i två matskedar bakpulver istället för två teskedar var de små degkakorna äntligen inne i ugnen. De blev faktiskt riktigt goda! Och vilken uppskattning sen. Det blir så värt det.



domani

Kvällen har jag spenderat hos min fina vän Olivia med popcorn, Solsidan och prat. Jag kommer sakna att inte ha henne tvärs över gatan när hon flyttar! Ja, så det gäller att passa på nu ;-)

Jag funderar på att slänga upp en liten summering av mitt 2011. Mest för att det är kul att kolla tillbaka på. Man glömmer ju så lätt nu för tiden...

Men det får bli imorgon. "Domaaani", som italienarna säger och viftar med handen. Imooorgon.



nostalgia

För några år sedan hade jag, som tidigare nämnt, ett band med tre nära vänner från min högstadieklass. Vi kallade oss för Decent och hade ett litet gäng spelningar. Om man nu kan säga att vi hade en topp på vår karriär så var det när ZTV hörde av sig och ville ha med oss i ett av deras program, Uppladdat. Det kändes så overkligt! Men det blev i alla fall så och det var en upplevelse kan jag säga. Ett minne för livet!

Jag är stolt över oss, att vi kom så långt. Det var långt, för oss. Stort. Vi har väl cirka 25 låtar på lager och ibland, när vi träffas, sjunger vi igenom många av dem. Ja, det är underbart att vi fortfarande är vänner - alla fyra. Med Decent har jag alltid kul!

Jag måste lägga upp ett litet nostalgi-klipp. Här sitter vi på Vätterstranden vid en av våra reunions och spelar och sjunger innan solnedgången. En mycket passande låt just den kvällen, Summer sunshine.




little love tonight

Givetvis skulle febern komma under ledigheten, så jag har tillbringat en helg hemma! Nu är det bara lite halsont kvar, som tur är, men det var tråkigt att behöva stanna hemma i fredags när jag hade sådana roliga planer. Vi hade sagt att vi skulle spendera hela eftermiddagen och kvällen/natten i replokalen, bortsett från små pauser för pizzaförtäring och det obligatoriska hänget i soffan. Jag låg hemma i soffan med feber och tryckte i mig popcorn istället, det kändes inte riktigt lika fräckt måste jag erkänna.

Men nu är jag på G igen och ser fram emot nästa reptillfälle!



Yellowdaze


musica

Jag verkar ha fått dille på musiksmycken. Ja, alltså smycken som har med musik att göra. Det är kul att visa vad man har för intressen utan att skrika ut det. I min samling har jag lyckats få ihop allt möjligt; noter, pianon, kasettband, LP-skivor... Och lite annat smått och gott.



lasciatemi cantare

Jag blev själv på ett sådant fixhumör efter att ha blivit inspirerad av pyssliga kusiner och olika bloggar! Dessvärre har jag inte så mycket fräckt material hemma, men några fynd från en favoritaffär i stan låg och skrek efter att användas. Och så blev det. Glaspärlor går ju alltid hem!



collana

Jag måste bara visa upp en bild på mitt läckra halsband som jag fick hemskickat häromdagen! Och det är inte vem som helst som har pillat ihop det, utan min kära kusin Anna. Hon är så pysslig av sig, och är dessutom jätteduktig på det! Nu går jag runt med ett piano om halsen. Jag är helt klart nöjd ;-)




pianoforte

Jag förstår inte hur jag lyckas?! Eller, misslyckas... Jag ställde klockan på 06.30 så att jag skulle kunna åka med mamma ner till jobbet. Men när jag väl vaknade och tittade på klockan i morse var den kvart i nio. Hur gick det till? Jag hade inte ens märkt att den hade ringt, utan bara stängt av den tydligen.

Ja, ja, det är väl inget att grubbla vidare på. Och jag är ändå ganska glad, för jag ska träffa Louise idag. Det blir sista gången innan hon åker tillbaka till Madrid. Jag kommer att sakna henne!


capodanno

Nyår alltså! Det blev riktigt lyckat. Det brukar ju liksom räcka med att man omger sig med folk man trivs med, så det gjorde vi =) Den flashiga nyårsmiddagen bestod av hämtpizza, tro det eller ej. För att väga upp det var alla killar iförda stiliga kostymer eller smokings och tjejerna var vackra i sina klänningar och kjolar. Och så hade jag och Simon förberett efterrätt, en riktigt god (och snygg!) panna cotta. Tolvslaget tillbringades på en gräsplätt i den kalla natten, med skumpa och raketer. Jag hade en varm arm om min midja, så jag var mer än nöjd. 

Jaha, nu får vi väl se vad 2012 kan ha att bjuda på. Jag känner på mig att det kommer att bli ett händelserikt år.



Nyårsmiddag




Panna cotta




Jag och Simon






RSS 2.0