en kväll att se fram emot

Imorgon var det då nyårsafton. Sista dagen på 2010. Man skulle kunna bli sådär väldigt nostalgisk nu, både glad och ledsen och hit och dit, men jag väljer nog att inte bli det. Inte just nu i alla fall. Just nu ser jag bara fram emot kvällen imorgon :-)

Det är ofta så hypat med nyårsafton (likadant med typ midsommar), men man behöver ju inte göra något märkvärdigt av det. Jag kommer att spendera nyårsafton 2010-2011 tillsammans med ett riktigt skönt gäng och jag tror att det kommer att bli superlyckat! Jag känner det på mig.

Strax läggdags, mycket som ska fixas imorgon innan kvällen!






musicaaa

Alldeles strax blir jag upphämtad av Sofie och Oskar. Replokalen nästa! 


like a glove!

Igår blev det filmtajm och vad passade då alldeles utomordentligt bra, om inte The Pet Detective ;-) Jag måste vara besatt av Jim Carrey alltså, han är totalt sanslös. Heeelt min humor.



klick!

Min lilla enkla digitalkamera kolade vippen i våras och därför bestämde jag mig för att till jul önska mig presentkort så att jag kunde köpa en ny. Som tur var fick jag mina presentkort så igår åkte jag och mor till Media Markt och inhandlade en ny! Det blev en Canon Ixus 105 och än så länge känner jag mig supernöjd. Den blir perfekt att ta med till Italien... ;-)


new

Jag knåpade ihop en enkel header häromsistens, men jag är fullkomligt urusel på bloggdesign så jag bad min snälla vän Sofie om hjälp med att få upp den på bloggen. Voilà. Tack Sof!

Nu: jobb och musik!




svisch...

... så var julen förbi? Hjälp, jag hinner inte riktigt med. Börjar nog bli gammal ;-)

Julafton blev minsann lite speciell i år: jag missade Kalle Anka och mamma låg sjuk under hela dagen. Okej, att jag ens tar upp Kalle Anka kanske låter en aning töntigt, men hallå - jag har ju sett på det varje julafton! Och det var ju mest synd om mamma...
Annars hade jag väldigt trevligt med min släkt, som jag alltid har! Och god mat fick man ju också, så jag får väl vara nöjd :-)

Annars har väl julhelgen mestadels bestått av mys med brorsdottern, umgänge med familjen och en liten utgång på juldagen med Louise och hennes kusin. Och ätande, så klart.

Slänger upp ett par bilder från julmarknaden på Liseberg!



Fin vän!



Kall Ellen!


alors on danse

Juldagen och jag ska ut och dansa med vänner! Kommer bli super och ett plus är ju att krogarna har öppet till tre i natt! Nu ska jag bara ha det fantastiskt kul :-)



Bjussar på denna ;-) I somras.


jingle bells




God Jul!


don't go wasting your emotion

Har fullt upp med allt julfix och så umgås jag givetvis med min familj nu när jag har dem hemma!

Steg upp halv åtta i morse för att åka ner och träna på Friskis - galet, vad duktig jag kände mig! Träna på Dan före Dopparedan liksom, det har jag aldrig någonsin gjort innan... Men då kanske man får ner några extra köttbullar imorgon? ;-)

Nu sitter jag på jobbet och tänkte göra det ett par timmar till. I eftermiddag blir det julfika och ikväll ska de sista julklapparna slås in. Dock har jag inte någon riktig julfeeling ännu... Vi har inte satt upp någon julgran ännu, det kan ju bero på det. Måste göras!

Jag bjussar på en cover med Avantasia. Jag vet, det är vinter och jul nu, men den här låten påminner mig så mycket om sommaren 2010 på Öland. Får en fin känsla av den. Enjoy!





zzz

Hemma från en heldag i Götebaaarj och nu är jag helt slut! Dagen har varit toppen i alla fall, mycket tack vare Olivia så klart. Det blev fika, en massa strosande på stan, lunch, Liseberg och tjöööt.

Nu: sängen!



nästa: gbg!

Dags att sova, ska ju upp i ottan imorgon och ta bussen till Göteborg tillsammans med Olivia. En heldag med henne där, det kan väl inte bli annat än bäst?

Nu har jag precis snackat lite med Ebba och jag fick flera leenden av den lilla godingen, så mysigt! Brorsan frågade om jag ville byta på henne, men... Mjaa, jag vet inte... Nästa gång, kanske? ;-)



Olivia & jag


kul på gång

Jag känner att det finns grejer att se fram emot nu den närmsta tiden - och det diggar jag, rejält. Vi kan börja med ikväll, alldeles strax, för då får vi ju besök av bröderna, svägerskan och lilla Ebba. Myspys! Senare ikväll ska jag på en körkonsert, jag som ääälskar körsång :-)

Imorgon bär det av till Göteborg med min fina vän Olivia! Det blir så klart en sväng på stan och sen - julmarknad på Liseberg! Första gången för mig så det blir kul. Någon som har varit där i år kanske?

Om några dagar är det julafton, sedan kommer juldagen och sist - men inte minst - nyår. Nyår brukar vara ganska hypat tycker jag. Men i år känner jag på mig att det kommer att bli väldans bra, för jag ska umgås med en hel hop fina vänner. Det kan väl inte bli annat än bra då?




En fin kväll i november


lilla familjen

Ikväll får vi finbesök! Min bror Simon, hans fru Mia och deras lilla dotter Ebba kommer nämligen. Mysigt ska det bli! Får umgås med dem hela julen och det uppskattas verkligen. Vi får väl se när andra brorsan dyker upp också. Jag ska sitta och mysa med Ebba en massamassa! Min lilla brorsdotter.. ♥

Men först - fortsätta jobba. Ska på körkonsert ikväll också. Mmmm, stämsång!



Lilla familjen :)


movietime

Denna söndagskväll har spenderats hos min fina vän Becca! Och som alltid när vi ses - filmtittande och massage, kli på ryggen och pill i håret. Haha, vi vet nog inte vad vi ska göra annars. Men - jag klagar då inte ;-) Så skönt att komma hem alldeles avslappnad. Så nu ska jag krypa till sängs.

Vi kikade på filmen No Reservations, jag tycker att den var bra. Värd att se, absolut.




(Bild från Google)


julgott!

Igår fick jag och mor en hel del gjort! Julstädning, dekorering av pepparkakor, brödbakning... Och så det jag hade hand om allra mest - julgodiset. Det blev fransk chokladtryffel och vit chokladtryffel med lime! Så gott! Så nu hade jag tänkt läska er lite ;-)



Fransk chokladtryffel



Vit chokladtryffel med lime


julfix

Denna lördag går i julens tecken. Har precis slagit in en massa julklappar, ska julstäda (...), göra fransk chokladtryffel (!!!), julpynta... Ja, det där ni vet. Blir nog mysigt!

Njut av helgen, folks!



Har helt plösligt börja matcha grejer... Vad hände med mig!?


julklappar - check!

Nu tror jag minsann att (nästan) alla julklappar ska vara fixade. En del är inte helt klara, men jag vet vad jag ska ge till alla mina nära och kära i alla fall... En fika med Louise på Espresso House resulterade i en liten runda för min del när hon drog till jobbet. Kom hem med tusentals påsar, kändes det som.

Jag lyckades även fixa nyårsoutfiten, vilket är skööönt! Riktiga kap gjorde jag också. Nyårsplanerna är redan smidda så allt är klappat och klart. Kan nog bli ett fint firande, även i år, trots helt andra förhållanden.



Påsar, påsar, påsar...


girls!

För ett tag sedan berättade pappa om en tjej som hade sjungit i tv-programmet Skavlan. Marina & the Diamonds. Hade inte hört talas om henne, men senare förstod jag att det är hon som sjunger hiten I am not a Robot. Håller på att lyssna igenom hennes album på Spotify nu och det är galet vilken cool röst hon har.

Girls are not meant to fight dirty
Never look a day past thirty
Not gonna bend over and curtsey for you



parlare italiano?

Häromdagen fick vi ett julkort från en vän till familjen som bor i norra Italien. Han meddelade oss att det för någon vecka sedan var 27 grader på Sicilien... Blir man sugen eller!? Visst, vintermörket och julmyset är allt trevligt, men ibland saknar jag värmen något så otroligt mycket!

Hittade en gammal goding på Youtube. Parlare italiano? Varning för grovt språk, men visst är den lite kul ;-) Italienare kan inte ha det lätt alltså...




lite musik i snöstormen

Mja, snöstorm var kanske att ta i, men blåser och snöar gör det i alla fall minsann. Samtidigt också.

Jag roar mig med lite musik under jobbpasset, som vanligt. Just precis nu är det Kiss som gäller. Jag förstår inte hur jag har lyckats undvika dem tidigare. Jag trodde nog att de var sådana som bara vrålade och skrek sådär jobbigt uppe på scen ;-) Men ack - så fel man kan ha.

Om några timmar blir det lunch med min goda vän designer-Malin! Därefter ska vi ta en riktig super-julklappsrunda. Jag ska försöka få åtminstone det mesta inhandlat! Vi får väl se hur det går...

Hoppas att ni har en fin dag i snön!




una ricetta per l'allegria

Roar mig med lite småtöntig musik under jobbtimmarna. Fast - jag måste säga att jag gillar den ;-) Jag vet i alla fall en (kanske till och med två...?) som uppskattar lite musica italiana här i bloggen!




ukulele!

Har återigen fått upp mitt intresse för ukulelen! Kul! Hade glömt bort allting, alla ackord och så vidare, men nu när jag tog tag i det igen så kom det tillbaka :-) Skapade mig en liten egen Wall of Music eller vad man vill kalla det, när jag ändå höll på att göra i ordning på mitt rum. Känns fräscht!






ett helt halvt år

Jag sitter och tänker på min Maja. Hon åkte till Norge för bara någon vecka sen för att jobba under några månader. Och innan hon hinner hem har jag förmodligen hunnit iväg till Italien. Jag kommer alltså inte träffa min bästa vän på ett halvår, det är ju rekord.
När den dagen väl kommer, när vi ses igen, kommer vi förhoppningsvis att vara på Öland. Och vi kommer att ha en hel sommar framför oss. Låter inte så tokigt ändå.



Oktober -10


l'italiano vero

Jobbpaus. Sitter och drömmer mig bort lite till la bella Italia. Och vad passar bra då, om inte Toto Cutugnos L'italiano. Åh, låt mig få gå på en sådan konsert någon gång. Helst i Italien förstås. Den drömmen ska bli till verklighet!

Så, nu har jag nördat färdigt mig för stunden.




fredagsglad!

Fredag idag och jag är glad! Har hunnit med en god lunch på Ikea med min finfina vän Oscar, lite promenix på köpcentret a6 med densamme och har även jobbat lite. När jag kom hem gjorde jag egna hamburgare och muuums så gott det blev. Nu väntas bio! Jag gillar fredagar! Någon mer som gör? ;-)




nu skriver vi historia

Jag brukar aldrig någonsin skriva om sådant här, men nu måste jag. När jag sminkade mig idag fick jag något konstigt ryck och tänkte att jag skulle testa en lite mer färgrik ögonskugga från min palett med ögonskuggor från H&M (som för övrigt är riktigt bra faktiskt!). Jag valde - hör och häpna - grön. Ja, alltså, jag använder typ aldrig grönt vad det än gäller. Okej, detta var väl inte sådär illgrönt. Men ändå.

Ville bara få ur mig det. Puh.


  





ice ice baby

HAHAHA! Har ni sett 13, snart 30, eller 13 going on 30 som den ju egentligen heter? Den gick på tv för några veckor sedan så jag bestämde mig för att se den igen. Och när denna scen kommer kan man ju inte göra annat än gapskratta! Här kan ni se en bit av den, samt killens något galna ansiktsuttryck ;-) Tro mig, jag skulle också ha blivit rädd om jag var henne...


 


huvudmassage

Snälla, säg mig vem som har kommit på denna underbara uppfinning! Stående ovationer till henne eller honom. Galet. Ni som inte redan har en sådan här, spring genast och köp en!







Mwaah!


en tisdagkväll

Äntligen onsdag imorgon, vilket betyder att fredagen närmar sig ;-) Har inte varit hemma på några helger, så nu när jag faktiskt ska det, så ska jag se till att ägna mig åt allt det där jag måste, vill och behöver. Nämligen - julstök!
Julklappar ska börja fixas med, julpyntet ska upp, julgodiset ska bakas, julkort ska skrivas... Har inte hunnit med det där än, så nu ska här grejas!

Älskar tiden innan jul, det är ju så mysigt, men jag kan ändå inte låta bli att längta till värmen, till solen, till Medelhavet, till Italien...



eliza doolittle

Blev tipsad om en engelsk sångerska, vid namn Eliza Doolittle, av min faster. Gårdagens youtube-klipp var en låt av just henne. Idag är jag bara tvungen att lägga ut ytterligare en av hennes låtar, Pack Up. Lyssna och njut! Riktigt skön, gott gung och mansrösten i refrängen är ju bara sååå frän. Känns nästan lite juligt?




tripp till östkusten

Största delen av helgen har spenderats på östkusten, mysigt. I lördags fyllde min käre farfar år så vi begav oss till norra Öland för knytkalas. En del av släkten på pappas sida var samlad och det var trevligt, som vanligt. Natten och denna söndagsförmiddag spenderades i Kalmar hos mina kusiner. En promenix i den snöiga staden hann vi också med. Besökte en mycket trevlig butik, som jag inte minns namnet på, som hade en maaassa fint. Om någon helt plötsligt hade skänkt bort några tusen till mig just då hade jag nog kunnat gå och botanisera där inne en bra stund.



 


efterrätt, ja tack!

Igår mötte jag upp Sara utanför hennes jobb. Vi hade nämligen planerat att göra någonting, för oss, alldeles nytt. Lite spännande var det allt.
Efterrätt på Jensen's - ja, varför inte? ;-) När vi var där och lunchade för någon vecka sedan så föll våra blickar på bordstabletten, där de gjorde reklam för sina olika efterrätter. Våffla med mjukglass, hackade nötter, chokladsås och jordgubbssylt... Nam?
Detta bestämde vi alltså att göra igår och jag kan lova er att det blev hellyckat. Jisses, vad gott det var.



Galet dålig bild på galet god våffla


relax

Ja, nu är det faktiskt så lyxigt att jag har blivit medbjuden till Rosenlundsbadets relaxavdelning. Det var min gamla klasskompis Maria som frågade och vem tackar nej till ett sådant trevligt erbjudande? Fint sällskap och varmt och bubbligt vatten, det sitter ju knappast fel. Lite jobb till, sen blir det avslappning till tusen.




morgonstund

Fönsterblecket täcks av några decimeter snö och för oss som bor längst upp så börjar det bli aningen svårt att se ut. Just nu ser jag i alla fall att solen lyser på träden utanför och att himlen är alldeles klarblå. Det ser... jättekallt ut.

Morgonmusiken är på (KISS, Muse, you name it) och jag laddar inför en ny dag med jobb och ikväll även en träff med några vänner. Ut i snön och lek med er!



RSS 2.0