fina Sardinien

I lördags kom jag och Louise hem från Sardinien. Vi åkte till samma ställe som för tre år sedan och det var som förra gången - så vackert! Den här gången hade jag turen att få se lite mer av ön än sist och ja, visst är det underbart att åka bil där längs med kusten. Turkost och klart vatten, sandstränder, klippor, utsiktsplatser... Med lite italiensk musik ur högtalarna är det faktiskt ganska oslagbart. Jag har inte lagt in bilderna i datorn än, men en mobilbild ska jag bjuda på.

 

srf 2013

Jag hade med mig två stycken kameror när jag och Sofie var på Sweden Rock i juni, min vanliga lilla halvkassa digitalkamera och min Holga toy camera. Holgabilderna har jag inte framkallat än, men här kommer ett gäng bilder från digitalkameran. Om jag skulle kunna välja så skulle jag vilja befinna mig där just precis nu. Vi hade tre galet bra dagar på festivalen och nu har vi börjat räkna ner till nästa år!
 
 
 

muffins & mojito

Jag har i helgen fått upp ögonen för att göra drinkar och inte vilka drinkar som helst utan mojitos. Hur gott är inte det efter en varm sommardag? Inte för att det har varit så varmt i helgen, men drinkarna slank tydligen ner ändå... Jag trycker in ett recept på mojiton jag gjorde. Man får höfta lite med ingredienserna!
 
MOJITO - 2 personer
1 lime
Mynta (ett gäng blad)
1,25 msk strösocker
4 cl ljus rom
Isbitar
2 dl sodavatten
 
Gör såhär
- Tvätta limen väl och dela i 8 klyftor
- Fördela lime, mynta och socker i drinkglas, stöt lätt med hjälp av stav eller träsked
- Tillsätt rom och isbitar, fyll på med sodavatten
 



Jag har även fått önskemål om recept på morotskakemuffinsen ett par inlägg ner och visst - det ska bli! Frostingen är en vanlig cupcake-frosting men passar oerhört bra med morotskakan och är superlätt att spritsa på om den har fått stå i kylen ett tag. Jag föreslår därför att man gör frostingen först! 
 
MUFFINS À LA MOROTSKAKA - Ca. 10 st stora muffins
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter

Gör såhär
- Vispa ägg och socker
- Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten
- Rör samman de rivna morötterna med oljan och blanda därefter ner det i smeten
- Klicka smeten i muffinsformar och grädda i ca. 15 minuter (tills de ser "klara" ut) i 200 grader
 
Frosting
200 g vit choklad
200 g Philadelphia
1 msk vaniljsockar

- Smält chokladen och blanda ihop ingredienserna, låt stelna en aning i kylen. Spritsa eller lägg på muffinsen. Tadaa!
 
 
Yummie!

RSS 2.0