jour

Idag har jag haft jour 6.45-11.00 vilket betyder att jag har varit färdig att åka och jobba ifall det skulle ha behövts. Nu blev inte min kollega sjuk så det blev inget jobb för min del, utan jag blir istället ledig idag. Jag har en liten lista att pricka av, så jag ska nog inte bli sysslolös! Putsa fönstren och baka bröd, lämna några papper på jobbet och träna, fixa ett par ärenden och slutligen ta en promenad med fina Sofie. 

Solen skiner och himlen är blå, så det här blir nog bra.



pressure and time

De senaste dagarna har jag blivit supersugen på att gå på festival. Jag har aldrig varit på någon och aldrig känt mig riktigt lockad, men det senaste året har jag funderat lite på det. Och eftersom att jag tror att jag egentligen borde ha fötts på 60-talet skulle nog Sweden Rock passa mig bra. I år kommer en del gamla godingar spela och jag skulle gärna betala ett antal kronor för att få se dem live. Innan de går och dör liksom! Och så vill jag känna festivalkänslan. Sommar, sol (förhoppningsvis), en massa folk och sist - men absolut inte minst - det gemensamma intresset för musik! 





Det relativt nya bandet Rival Sons. Vilken röst han har!

more than a feeling

Förra veckan hade jag att göra som sagt, att jobba på mässa är energikrävande - men ack, så roligt! Denna vecka blir det ytterligare jobb, fast på en annan mässa. Det ser vi fram emot! Och jobb får man ju inte tacka nej till...

Helgen var lugn, som nästan alltid nu för tiden. Fredagskvällen spenderades i replokalen, som vanligt. Snart får Jonas ta och komma hem från Colombia, vi saknar vår basist! Och vi måste komma igång och öva på låtarna inför spelningarna. Fasen, vad jag ser fram emot det. Helst av allt just nu skulle jag bara vilja dra iväg med bandet, packa ner killen i resväskan och dra ut på turnéäventyr. Hämta upp mina allra bästa vänner där de befinner sig och bara åka iväg och spela. Göra människor glada och sprida denna fantastiska grej som kallas MUSIK.



Yellowdaze



oldies

De senaste dagarna har det varit fullt upp, minst sagt. Värdinna på äldremässa och man blir alldeles slut... Jag vet inte, det kan ju bero på festkvällen i onsdags också ;-) Sjukt bra band som spelade, god mat och dryck samt trevligt sällskap.

Nu sitter vi i repan och ska lära oss så många covers som möjligt inför de två kommande festgigen vi har. Mmm, musik!



covers

Jag sitter och filurar på gamla (bra!) covers. Bandet jag är med i har nämligen två coverspelningar i vår och vi klurar på låtar som vi skulle kunna köra. Det vi gör bäst är rock och på listan har vi då med band som The Rolling Stones, Beatles, Deep Purple, Kiss, Boston, Creedence... Ja, ni hajar. Finns det någon musikintresserad som har något tips på låt/låtar som gör sig bra som covers? Det behöver inte vara gamla dängor, utan gärna något nyare som kan liva upp på en fest! 




start me up

Måndag igen och ytterligare en helg är förbi! Det blir inget jobb idag för min del, så jag passar på att fixa med lite bilder, kika in på bloggar och kolla Platsbanken. Egentligen hade jag väl tänkt dra till gymmet också, men halsontet vill fortfarande göra sig påmint så vi får se hur det blir med den saken.

I fredags ockuperade jag symaskinen i några timmar och sydde om ett par grejer. Jag blev så fantastiskt peppad på det när jag insåg att jag har en massa plagg (t-shirts m.m) som jag tycker är snygga, men som jag inte använder på grund av att de inte sitter helt bra. Jag hann bara med två stycken grejer ur högen, men resultatet blev bra i alla fall, tycker jag!



Lite dödskallar



Mmmh, älskar Stones-trycket



ännu mer kvalitetstid

Vi bestämde att jag skulle få fira min fina vän Olivia igår, eftersom att hon nyligen fyllt 21. Jag bjöd på brunch samt på ett besök på relaxen. Åh, så härligt. Och vi slutade upp på en kär gammal pizzeria med varsin kebab i bröd. Gott. Jag är så glad att jag har dig, min vän. Jag vill dig allt det bästa, alltid!



kvalitetstid

När jag hade jobbat klart mina timmar igår var jag snudd på utsvulten och ringde då min vän Olivia för att fråga om hon var sugen på lunch. Lyckan var stor, det var hon! Så jag hoppade in på Ica och handlade med mig potatis och glass, sen traskade jag till hennes tillfälliga lya och så satt vi i soffan och åt potatismos och köttkorv med en flyttkartong som bord. När glassuget blev för stort drog vi bara fram soffan till fönstret, öppnade upp det och lät solens varma strålar skina in på oss och vår Ben&Jerry. Hur god får en glass egentligen vara!?

Ja, det kallar jag kvalitetstid.



13 mars

Jag är uppe med tuppen idag, trots att jag inte ska iväg och jobba än. Men jag har kommit in i något bra känner jag, träning och bättre kost får mig att bli piggare, otroligt!?

Så, jag tänkte passa på att lägga upp resultatet av mitt pyssel häromdagen. Nu efter att ha klippt i en t-shirt vill jag bara ta tag i allt jag ser och klippa till det till ett somrigt plagg. Mmm, sommar.






Klart!


Jag pysslade även ihop lite annat häromdagen, så nu är jag några örhängen rikare. Bland annat. Tacka vet jag hobbyaffärer! Man kan ju sätta ihop i princip vad man vill. Knapparna fick jag dock från mammas sylåda. 











domenica

Söndagskväll igen och jag fattar inte hur det kunde bli så. Min helg har i alla fall varit toppen, så jag ska väl inte klaga. Dessutom har vi ju fått en liten dos av våren idag och oj, vad skönt det var!

Bilderna har jag faktiskt inte orkat lägga in på datorn än (måste ju ta tillvara på det fina vädret!) men jag hade visst en på iPhonen. Såhär blev resultatet av linne-projektet. En snygg tisha fick bli linne istället! Snygg till sommaren.



lördag med pyssel

Denna lördag har gått i pysslets tecken! Det blir bara roligare och roligare, för nu finns det (åtminstone) två bra pysselaffärer i stan med massor av pärlor och liknande. Det blev ett gäng örhängen till slut. Men jag kände mig ändå inte riktigt färdig med pysslet, så jag klippte till ett linne av en t-shirt i snygg färg och med ett schysst tryck på. Slänger upp resultatet senare!



un giorno...

Idag för ett år sedan, den 9:e mars 2011, vandrade jag runt på Genovas gator, i Italien, med min bästa vän. Dagen innan, på eftermiddagen den 8:e, anlände vi till staden efter en dag på resande fot. Och ja, det blev ett kärt återseende eftersom att vi hade besökt staden ett par dagar två år tidigare.

Jag och Louise hade äntligen kommit iväg! Denna resa, som vi hade pratat om så länge. Den blev äntligen av. Vi visste inte alls vad som väntade oss; var vi skulle bo, vad vi skulle göra, vilka vi skulle träffa. Det enda vi hade var våra 30-kilospackningar och några nätter inbokade på ett B&B. Och varann.

De tre månaderna vi fick tillsammans i vårt Italien kommer jag för alltid att minnas. Vi lyckades få hyra ett rum i en lägenhet i ett så fint område i staden, vi lärde känna ett par svenska tjejer och deras italienska kompisar, vi hittade en favoritbar och återkom dit regelbundet (väldigt regelbundet...) för att prata med våra nyfunna vänner där, vi såg oss omkring längs den liguriska kusten, vi solade och badade, vi åkte på utflykt till Milano, vi fick skjuts med The Ark och deras manager mitt i natten, vi besökte Torino, vi gick ut och dansade, vi åt aperitivo och drack drinkar, vi låg och snackade i våra sängar till långt in på natten... Jag skulle kunna hålla på i evigheter, men kanske ska bespara er det ;-) Det var i alla fall min livs bästa resa. Och jag hade världens bästa resesällskap. Utan min Louise hade det inte blivit samma sak, inte på långa vägar! Vi upptäckte inte bara en massor av saker tillsammans, vi fick även den ypperliga chansen att lära känna varandra bättre. Och vad glad jag är över det.

Nu, såhär ett år senare, kan jag bara inte förstå att tiden kan ha gått så fort. Jag är nostalgisk som bara den och passar därför på att slänga upp ett gäng bilder från vår Italienvistelse!
Enjoy.


image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description


Jag tyckte inte att det behövdes några bildtexter...


venerdì

Il tempo vola, som man säger på italienska. Tiden flyger iväg. Nu är det fredag (igen!) och jag har en dag på jobbet framför mig, en lunch ska klämmas in med min kära vän Maria och ikväll bär det av till replokalen. Vi får väl se hur mycket spelande det blir när vi är två man för lite, men det är helt klart fint att hänga ändå.

Ja, det ska nog bli en bra fredag, det här.


app-tips

Om det finns någon där ute som sitter och har fruktansvärt tråkigt med en iPhone i beredskap, kan jag glädja er med att säga att jag har ett tips på en fantastisk app som man... Tjaa, väldigt lätt blir beroende av. Här gäller det att skissa och gissa! Du ritar ett ord och någon annan gissar, och sen tvärtom. Be en kompis skaffa det så att ni kan spela mot varandra, eller så kan du slumpa fram en motståndare. Draw Something var namnet!



god jul?

Vem bestämde att det skulle komma snö nu igen? Visst, det är samma visa varje år, men det blir ju inte roligare för det. Jag är ingen vintermänniska över huvud taget, det har jag minsann konstaterat det här året. Punkt slut.

Någon som har en flygbiljett över, bara sådär? Helst till något land där det är sådär riktigt äckligt soligt och varmt.



på bussen

Jag hade tänkt ta bild på resultatet av allt pysslande, dessvärre blev det lite bråttom det sista och vi var tvungna att slå in det och ge oss iväg. Det blev i alla fall två armband till Simons mamma och det verkade som om de uppskattades! Det är kul att man kan välja pärlor, färger och andra pryttlar själv, det blir ju mer personligt på det viset.

Hennes födelsedagsfirande var hur som helst mycket trevligt, man har alltid kul med den familjen!

Hela familjen myser i soffan ;-)


pyssel

Igår hade jag och Simon pysselstund. Det var pärlor, plattor, snören... Kul! Det är alltid trevligt när man kan få till något personligt.



staden



tisdag morgon

Denna tisdagsmorgon fick jag en aning panik när jag insåg att grahamsgrynen var slut. Jag fick ge upp och koka gröt på mannagryn istället. Det funkade, trots allt.

På gymmet såg jag en mamma med sin bebis. Mamman sprang på löpband, men försökte ändå hålla koll på det lilla barnet som satt bredvid bandet i en barnstol. Vilken syn! Om man inte kan ordna det på annat vis så tar man alltså med sig barnen och bär runt dem på gymmet i en stol.



with a little help from my friends

Min kära vän Louise (som förresten alltid befinner sig alldeles för långt bort!) känner mig väldigt bra vid det här laget. Efter tre månaders samboliv i vårt Italien kanske inte det är så konstigt? Jag fick i alla fall tips om att H&M har ett linne med Beatles-tryck och det var jag ju genast tvungen att kolla in. Och ja, jag klickade hem det.

Jag tycker att det är kul med bandtishor och liknande. Ett bra sätt att visa folk vad man tycker om! Det blev även ett duschdraperi och en annan topp. Medan jag ändå var igång liksom.


ge aldrig upp

Okej, rubriken kan ge sken av att jag skulle skriva en väldigt dramatisk text nu... Tyvärr, men jag tänkte bara prova att publicera ett inlägg från iPhonen igen, nu när jag har uppdaterat appen. Wish me luck!



folkets röster

I morse vid 8.30 var jag och Gustaf på plats i P4-studion. Några nervösa minuter gick innan vi fick reda på att vi inte vann den Alternativa Melodifestivalen och fick äran att tävla mot Kalmars bidrag. Lite trist så klart, men vi hade inte väntat oss något heller. Huvudsaken var att vi fick visa upp oss, och det var kul! Det som kändes väldigt hedrande var att vi fick full poäng av folkets röster! Och det är ju inte illa, minsann.

Nu väntar vi bara på att basisten ska komma hem från Colombia och trummisen ska återvända från Spanien, sen kör vi på som vanligt igen! Jag älskar musik.



let me be the one

Imorgon smäller det!
Då är det nämligen final i SR Jönköping P4:s Alternativa Melodifestival som jag och mitt band tävlar i. Eftersom att två av bandmedlemmarna är bortresta för tillfället (typiskt!) och två andra jobbar, så blir det jag och Gustaf som drar till studion imorgon bitti för att representera Yellowdaze och vänta in resultatet.
Måste erkänna att jag är lite nervös ;-)

Vårt bidrag i tävlingen är en gammal dänga från 1975 med The Shadows och Cliff Richards. Här nedan är originalet, men kolla gärna in vår version (och varför inte rösta?) här!





RSS 2.0