ödets sko

Jag var inne på Skopunkten för att kika efter något varmare än Converse att sätta på fötterna nu i höst och vinter. Hittade en sko som jag tyckte var perfekt. Ja, men det var bara en... I rätt storlek faktiskt, but still... Bara en. Jag frågade ett biträde och hon hasplade ur sig att den där skon hade hon inte sett på länge, hon visste knappt att de fortfarande såldes. Typiskt, tänkte jag. Då var det kanske bara någon liten eftersläntrarsko som hade lagt sig där och lockat till sig min blick. Men efter att ha sprungit runt och frågat de andra, samt rotat inne på lagret, så kom biträdet faktiskt ut med den andra skon!

Ja, så man får väl lov att kalla den Ödets sko. ;-)


 

  

marknadsföring!

Som många av er (tjaa, ni är väl kanske inte så många) kanske redan har listat ut, så har jag och min fina vän Louise påbörjat ett äventyr. Italien-äventyret! Själva stora grejen har väl inte satt igång ännu, men planeringen har vi börjat lite med... Och drömmarna! Och önsketänkandet!

Vi har nu startat en ny blogg tillsammans, där vi tänkte dela med oss av vår planering, våra tankar och upplevelser kring och under denna resa. Kika gärna in här!


ciao sabato!

Nu är det lördag och det var några dagar sedan jag kom med ett inlägg. Onsdag till fredag var jag i Lund för att hälsa på brorsdottern (det kan ni väl inte ha missat!?). Passade även på att umgås med mina kära bröder (och deras respektive) så klart ;-)

Det var så fint att få sitta där med lilla Ebba i famnen. Så liten och oskyldig låg hon där, endast en vecka gammal. Vi satt och skrattade åt alla hennes ansiktsuttryck och undrade vad en så liten människa kunde ligga och drömma om. Jag längtar tills jag får träffa henne igen!

Idag tänkte jag jobba några timmar. Aldrig fel med pengar, eller?




Lilla Ebba och faster Ellen


bästa långhelgen på länge

Japp! Den här långhelgen har varit den bästa på länge! Eller - egentligen har jag inte alls haft helg hela tiden, har ju jobbat en del. Men hur som helst, jag har haft det kanon.
För det första, Maja har varit här i fem dagar. Det är inte illa vill jag lova. Och för det andra... Ja, det vet ni ju redan, det också. Jag är ju faster numer och det känns så himla härligt! Trots att jag inte har träffat den lilla flickan än, så känner jag hur mycket jag tycker om henne. ♥

I veckan blir det en trip ner till Lund, då ska jag passa på att gosa med henne!




Jag, när jag var en liten plutt


fredag!

Nu är det fredag och jag börjar jobba klockan åtta imorgon bitti! Men det struntar vi i, nu är ju Maja här och vi tänkte dra ut en sväng. Med henne mår jag bäst!




faster ellen

Tidigt i morse blev jag faster till en liten Ebba!
Åhhh! ♥


ännu en effektiv dag

Jag och Louise har varit supereffektiva måste jag säga! Vi har kikat runt på olika italienska jobbsökarsidor (vilket inte var det lättaste måste vi nog medge) och kollat runt på lägenheter att hyra. Åhhh - bara att titta runt på olika lägenheter i massa vackra städer var som en kick liksom. VI SKA DIT! En blogg där den som vill kommer att kunna följa vår planering, och senare även vår resa, ska nog skapas inom en snar framtid. 

Jag har även hunnit med ett infomöte idag. Fyra förmiddagar framöver kommer jag att befinna mig på Elmia och ta emot biljetter av de som vill gå på årets Lantbruksmässa. Har väl redan konstaterat att det kan dyka upp en och annan bonde... :) Så nu var det dags att rota fram kavajen och finskorna igen!

Imorgon kommer Maja! Finaste! Detta kommer att bli bra.


 


Ellen & Maja, sommaren 2010


nu börjar äventyret

Man kan faktiskt säga att det där stora äventyret tar sin början just idag. Det där äventyret som innebär att jag och en väldigt fin vän drar till Italien och söker lyckan en sväng! Nej, vi reser inte idag, så kul ska vi inte ha. Men i eftermiddag ska jag åka hem till Louise och så ska vi börja all vår planering. Jösses, det kommer att bli en hel del fixande... Men man måste ju börja någonstans, eller hur?

Men först: infomöte! Har fått jobb på en mässa på Elmia under några dagar. Kul!



Tro det eller ej - men ibland är det inte lätt att kindpussas!


effektiva dagen

Ja, idag har jag sannerligen varit effektiv! Och stolt över mig själv är jag också, minsann. I förmiddags gav jag mig ut på 1,5 timmes lång powerwalk. Det kändes lite efteråt att man inte hade ansträngt sig på ett tag, hmmm... ;-) Strax efter detta fick jag ett telefonsamtal från min ömma moder och hon berättade att en målare skulle komma imorgon klockan 10... Så det var bara till att börja rensa ut. Ska få rummet tapetserat, så hade tänkt passa på att fräscha till allting lite.
Alltså, jag har suttit och rensat och slängt och kollat igenom grejer hela eftermiddagen och kvällen. Nu är hela rummet tomt, sånär som på sängen och bokhyllan, så nu ska väl tapetserarsnubben få plats.



Fotografering till Decent's demo 2008. ♥
Foto: Hampus Karlsson


amiche

Idag har jag haft äran att träffa fina vänner! Det ska man ta tillvara på!
Träffade Måna på Coffeehouse by George, det var evigheter sedan jag såg den tjejen. Men nu äntligen blev det av. Jag drack hallonsmoothie, mumma, och vi pratade på om allt som har hänt sedan vi sågs sist. Ja, det blev en del...
När hon skulle ta bussen tillbaka till Karlstad mötte jag upp Louise utanför Friskis&Svettis. Det köptes biljetter till medlemsfesten som äger rum på lördag och sedan promenixade vi runt lite i stan och bara tjötade i höstsolen.

En helt godkänd söndag, helt enkelt.



Mitt senaste smyckesköp. Enkelt silverhalsband från Snö. Älska presentkort!


kulturell afton

Jag och mor bestämde oss för att vara lite kulturella och hyrde alltså två filmer igår. Vi började med Precious. En riktigt otäck och hemsk film, men samtidigt väldigt bra. En 16-årig tjej, Precious, blir misshandlad av sina föräldrar, både psykiskt och fysiskt, men när hon börjar på en alternativ skola och träffar på en engagerad lärare börjar saker och ting förändras. Den är helt klart sevärd!

Den andra filmen var Genova, men den har jag redan sett (och skrivit om här?), så det räcker nog med att säga: Se den!


the long way around

Nähä, om man skulle ta och rensa i garderoben lite. Just nu får jag inte in alla kläder, så de ligger spridda i mitt rum istället. Jisses, vilket problem...
Lördagkvällen ska jag spendera hemma med mamma. Vi har hyrt två filmrullar, Precious och Genova. Den sistnämnda har jag redan sett, men den var väldigt bra så jag ska nog klara av att se den ytterligare en gång ;-)

Bjussar på lite musik! Dixie Chicks blir det ikväll.



mina tänder...!

I natt drömde jag något riktigt obehagligt. De främre tänderna i min övre käke lossnade helt plötsligt och jag kunde spotta ut dem i handen, med rot och allt. De tänderna som satt kvar var helt lösa, jag kunde vrida på dem med tungan och när jag bet ihop knakade det i hela munnen. Jag vet att jag har drömt liknande förut.
Någon som är bra på drömtydning!? Även att det faktiskt är ganska läskigt, tycker jag att sådana drömmar är sjukt intressanta ändå. Finns det någon mening med dem? Jag har förstått att jag inte är den enda som har drömt den typen av dröm.

Googlade faktiskt på det. Google, vilket bra verktyg... Många skrev att det kunde ha med stora förändringar att göra, att man var orolig inför mognad och ansvar som det skulle föra med sig. Hmm.



brunch

Idag har jag besökt Arbetsförmedlingen (åh, favoritstället) och sedan mötte jag upp min fina vän Malin för en brunch. Det blev Johans, som vanligt! Macka med kycklingröra, kaffe och en maaassa prat. Man har väl egentligen "bara" några få vänner som man kan sitta ner med i timmar och bara prata om allt med - djupt, ytligt, tramsigt, jobbigt, konstigt... Och oj, vad det behövs ibland. Tack Malin för att du låter mig tjata öronen av dig!



sångfågeln

Ett litet tack till sångfågeln Sofie för att hon hjälpte mig med bloggen. Jag är värdelös på sådant... Tänkte så småningom greja lite med headern, men vi får väl se när det blir.
Det blev lite rep ikväll ändå, vi kämpade på med nya låten. Den är bra! Sofie sjunger bäst!



2008


de små ögonblicken

Ibland skulle jag vilja ha lättare för att bara släppa saker. Släppa dem, gå vidare och plocka fram dem som fina minnen när man känner för det.
Men så tänker jag tillbaka på de tillfällen då jag har kommit på mig själv med att sitta och le i en viss situation, på en viss plats, kanske med någon viss person. Omständigheterna behöver inte vara speciella på något vis, allt kan bara vara så bra i all sin enkelhet.
Vill jag kunna släppa de tillfällena? Ska man inte ta vara på de tillfällen då man faktiskt inser att man är riktigt glad?

Och så ett fint italienskt uttryck: Dolce far niente. Det ljuva i att inte göra någonting.



lyckan, kärleken och meningen med livet

Bio med Louise igår kväll och filmen var riktigt bra! Lyckan, kärleken och meningen med livet (Eat Pray Love) var verkligen fin. När jag satt där i biostolen kom jag på mig själv med att verkligen hålla med om budskapet i filmen. Det sades mycket klokt under filmens gång, jag trodde nog inte att jag skulle beröras så starkt som jag ändå gjorde - av en "vanlig" Hollywood-rulle liksom! Men, den var kanske inte så vanlig ändå?

Kvällen avslutade på Pipes of Scottland och Twin City med trevligt sällskap! Spontanitet is the shit!



(Bild från google)


un giorno...

Kvällen igår spenderades med Louise! Vi åkte iväg och hyrde film, Remember Me, och köpte med oss mat. Så äntligen fick man se den där jäkla filmen då! Visst, den var bra. Men... Tja, slutet var väl ingen höjdare?

MEN! Sällskapet var bäst. Tanken på att vi ska åka iväg på vårt livs äventyr tillsammans känns inte obehaglig på något sätt alls. Det ska ju faktiskt bli av, det är ganska fränt att tänka så. Snart börjar all planering!



ITALIEN


en höstig promenad










Ja, man kan väl inte säga något annat än... höst?


baka baka liten kaka

Har lite dåligt samvete för att resten av bandmedlemmarna kör runt på mig hela tiden - de hämtar och lämnar och åker hit och dit. Jag kan ju dock inte göra så mycket åt saken för tillfället... :P MEN! - Jag har kommit på ett sätt att i alla fall visa min uppskattning litegrann! Så ikväll har jag stått i köket mest hela tiden. Vi får väl se imorgon på repet om det blev lyckat eller ej... Godkväll!



kalmar & öland

I onsdags bar det av mot Kalmar och min efterlängtade Maja. Vi har tjötat, fikat, dansat, gjort stan... Jaaa, man hinner med en massa i Kalmar. Det har även blivit bowling och annat fint.

I fredags åkte vi tillsammans med Trixie och Annie upp till norra Öland. Helgen har varit helmysig! En del jobb har det allt blivit, men det har varit kul :) Vilket tjejgäng alltså. Agnes kom upp och bodde med oss lördag till söndag. Och jag och Maja åkte till Kalk mitt i natten för att kolla läget. Så klart.

Idag lyste höstsolen på oss en massa och vi eldade, picknickade, åt våfflor och bara satt ute och njöt. Kvalletid helt enkelt!



Ligan!



Gos med söthunden



Massa sol!


RSS 2.0