simon och marias bröllop

I lördags var det dags för min brors och hans fästmös bröllop :)
De gifte sig i Dörby kyrka strax utanför Kalmar. Vigseln var verkligen hur fin som helst! Ingångslåten var en låt från James Bond (undrar vem av dem som valde den...) och utgångslåten var Ronja Rövardotter-sången. Väldigt annorlunda, men kul och vackert! Jag satt och bölade lika mycket som mamma på första bänk.
     När det var klart i kyrkan stod vi utanför en stund och grattade dem och hälsade på varandra och så vidare. Gustav som inte hade träffat en enda släkting förutom mormor innan var ganska så nervös ;) Fullt förståeligt med tanke på hur stor min släkt är...
     Vi åkte sedan till Skälby loge, en väldigt stor lada i Kalmar. Gigantisk faktiskt! Där var det dukat för drygt 100 personer framför en scen. Först tog vi en välkomstdrink i solen utanför och sedan gick vi in och satte oss till bords, efter bordsplaceringen. Som tur är fick Gustav sitta jämte mig :)
     Under kvällen åt vi en förrätt, en god buffé och bröllopstårta såklart. Vinpåfyllningen var inte dålig heller... Det hölls också en massa tal och spex och grejer. Hur kul och fint som helst! Jag och Gustav höll i en lek som gick ut på att utmana brudgummen och se hur väl han egentligen kände sin fru. Simon fick sätta sig längst fram vid scenen med ögonbindel och jag tog fram fyra personer samt Maria (Mia) för att sedan utmana honom. De fick först gå fram en och en och ge honom en puss på kinden och så fick han se om han klarade av att gissa vem som egentligen var Mia. Det var lite kul ;) Speciellt eftersom jag också hade tagit upp Mias pappa Berth... Vid andra utmaningen skulle Simon få känna på alla fems ben. Kul även där att Berth var med eftersom hans ben var ganska så mycket hårigare än de andras. Vid tredje och sista utmaningen skulle var och en gå fram och säga "Jag älskar dig Simon" med stängd mun. Brudgummen fick i alla fall två av tre rätt under leken, det får väl vara godkänt då... :)
     Resten av kvällen bjöd på prat, dricka och dans. När vi åkte tillbaka till vår lägenhet vid två-tiden var vi alla nöjda och trötta.

Jag är verkligen så glad för Simon och Marias skull. De är så öppna med varandra och man bara vet att de kommer att trivas bra med varandra i fortsättningen också. Bröllopet var hur fint som helst!



sommar & sol

De här dagarna har verkligen varit underbara! Massa sol :D Mer sånt åt folket!
Igår kväll träffade jag Gustav på stan. Vi köpte med oss en pizza och satte oss vid Vättern och åt och spillde en massa. Sedan vandrade vi runt, hittade oss ett ställe där vi satt och bara mysade och pratade om allt. Känslosamt och verkligen välbehövligt! Jag är så glad att jag har honom.
Idag vaknade jag alldeles för sent och åkte ner till Arbetsförmedlingen. Jag känner mig så duktig! Nu är jag inskriven där och ska komma tillbaka efter mitt sommarjobb, då de ska hjälpa mig med mitt arbetssökande.
Efter mitt besök där drog jag mig bort mot Vätterstranden och hade det trevligt med några vänner i solen. Det är ju verkligen sommar :D

På fredag morgon bär det av till Kalmar. På lördag gifter sig min äldsta bror Simon där. Det ska bli så himla roligt :)
Efter Kalmar åker jag till Öland och stannar där ett tag, typ tills jag börjar jobba. Hoppas på en massa slapp och solande.

Vill önska Louise en riktigt trevlig och händelserik vistelse i Alghero på Sardinien. Det kommer bli sååå bra! Saknar dig redan :O <3

midsommar & sir elton john

SOMMAR!
Ja, idag är det sommar :) Skönt! Massa sol och ganska varmt, tummen upp!

Gustav har ju varit i Rom, men på midsommarafton kom han hem :) Jag fick en jättefin vit tunika och en tavla. <3
Midsommarkvällen spenderades med Gustav, Sara, Arvid, Alexander i Saras klass och senare även några fler från Saras klass. Trevlig kväll! Vi grillade och satt utomhus hos Alexnader och åt och snackade. När alla hade åkt hem utom jag och Gustav, satt vi tre kvar och spelade något slags Monopol, fast i en Jönköpingsversion. Jag vann ;)

Igår var det dags för Sir Elton John-konserten som jag och mamma hade fått biljetter till! Vi hämtade först upp Arvid och hans storebror Jonathan som också skulle dit. Efter en timmas bilfärd var vi framme i Borås och där kikade vi runt lite (lyd mitt råd och åk inte till en stad som borås en söndagskväll). Efter varsin glass drog vi oss mot Borås Arena och intog våra platser. Det var jättesoligt och fint! Vilken tur vi hade :) Först spelade ett förband, men jag vet inte vilka det var. Sedan, vid åtta, kom alltså the maaan :) Det var väldigt kul att få se en sådan stor artist live! Man märkte ju hur van han var och han och hans band var superduktiga. Även att jag inte har hört så väldigt mycket av hans musik var det roligt att lyssna på. Härlig och mysig stämning också! Bra kväll :)

STUDENTEN

Jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra!
Känns ganska tomt nu. Gårdagen var dock alldeles underbar, kunde inte ha blivit bättre! :D

Jag steg upp klockan fem för att göra mig iordning inför champagnefrukosten. Vi var hos Jennifer och de hade fixat så fint. Mycket trevligt med hela klassen samlad :) Vid åtta-tiden åkte vi in till skolan för att fotografera oss. Vi skrev även i varandras studentmössor, tog avsked av Nicklas och fixade lite. Lunchen var rolig med underhållning av lärare. Peter von Pirat hade oanade talanger må jag säga! Senare var det avslutning i Brahesalen. Skrattar typ på mig när jag tänker på vårt uppträdande med Gaudeamus igitur. Det sög! Någon som dock inte sög var Arvid när han sjöng So High med några tjejer som doade i bakgrunden. Började typ gråta så fint det var!
Det var dags för utspring. Vi var bland de sista klasserna och hann därför bli riktigt nervösa. Men det var ju hur kul som helst! Känslan att springa ut där på scenen kan knappt förklaras med ord. Underbart!
Man fick massa blommor av familj och släkt och sedan var det dags att åka flak. Även det var underbart härligt! Efter flaket blev det tårar och sånt när jag kramade mina nära och kära. Min älskade pojkvän tröstade mig dock. Han var supersnygg denna dag, något alldeles extra! :D <3
Vid fyra åkte jag hem till de som väntade på mig, släkt och vänner till familjen. Vi åt jättegod mat och jag blev uppvaktad med blommor och presenter. Fick bland annat presentkort, pengar, böcker, smycken... Så fint :) Blev gråtfärdig när pappa höll ett jättefint tal om far-och-dotter-relation :')
Vid åtta fick jag skjuts till Daniel där vi hade förfest. Hade ont i huvudet till en början, men det försvann efter ett tag... ;) Jag hade så himla roligt, tack vare klassen! Ni är underbara! <3
Vi åkte till Sliver runt halv elva-tiden och där hade vi hur kul som helst. Massa dans och massa människor!
Natten avslutades på Evergreen där jag hittade Gustav, Fidde och Sara med flera. Kvart över tre tog jag, Sara, Hektor och min gamla klasskompis Sofhia en taxi hem, så jag kom i säng vid halv fyra typ. Det tutade i huvudet.

EN UNDERBAR DAG!
Tack till min familj som hade fixat så fint.
Tack till min släkt och våra vänner som kom för att uppvakta mig.
Tack till Gustav för att du är världens mest underbara kille.
Tack till alla trevliga kompisar och människor som hjälpte till att förgylla dagen.
... och TACK till SP3C som är världens bästa klass <3

förberedelser

Hej hopp!

Imorgon smäller det, på riktigt. STUDENTEN! Jag kan inte riktigt förstå det.
Dagen har bestått av lite sökande efter en söt kofta till morgondagen, städande av lägenheten och en massa plockande, skurande, dukande... Så som det ska vara innan en student antar jag.

Studentskivan hos Annie var mycket lyckad, om man bortser från klassbråket då vi skulle bestämma grejer och sånt ;) Haha... Men Annie hade i alla fall fixat allt jättefint. Duktig tjej, det där! Hon hade också skrivit en så fin saga om oss, klassen, och det var verkligen kul att läsa den!

Så, imorgon är det alltså champagnefrukost hos Enni kl 06.30. Då gäller det att inte försova sig! Nejdå, det kommer inte hända... :) Resten av dagen kommer att vara fullsmäckad med grejer, kul! Det kommer nog bli en av de mest minnesvärda dagarna i hela ens liv! Shit alltså. Kan verkligen inte fatta det.

Vi ses imorgon alla studenter! :D :D :D

längtar till kvällen!

Nu sitter jag och Danny i biblioteket i skolan och gör absolut ingenting. Vi hade italienska i morse då vi överraskade Christer med lite plockmat och det var ju gott. Men nu måste vi vänta på svenskan som vi ska ha klockan ett :P Vänta på en svensklektion känns ju lite sådär halvtragiskt...
Ikväll blir det dock kul! Studentskiva hos Annie, det ska bli jättetrevligt :) Då blir det till att skriva på lakanen och kanske i varandras studentmössor. Najs!
Kan inte tiden gå lite fortare bara...

världens bästa

Igår firade Gustav mig! :)
Jag blev hämtad och sedan släpptes vi av i stan. Där bjöd han mig på den italienska restaurangen La Dolce Vita. Jättegod mat! Kycklingfiléer med smält mozzarella och pestoöverdrag. Rostad klyftpotatis till det. Mys! Därefter gick vi och köpte biobiljetter till Knowing, en drama-thriller med Nicholas Cage. Filmen började bra, men blev lite halvkonstig fram emot slutet. Helt okej i alla fall :)
Efter bion promenerade vi hem till mig. Där blev det fler presenter! Först fick jag ett presentkort på helkroppsmassage på Hudoteket :D Skööönt! Sedan kom nog det bästa av allt ändå... En tavla med ett porträtt av mig som Gustav har målat :'D Blev hur glad som helst. Man kan inte tro att min pojkvän är konstnär, men det är han verkligen! Sanslöst snyggt var det :) Jag lovar, det kommer att komma upp här så fort jag har tagit kort på det!
Hur lyckat som helst. Kvällen kunde inte ha blivit bättre. Min pojkvän är underbar.
Jag älskar dig, Gustav! <3

studenttagg

Idag har det varit en massa studenttagg! :D
Först sambatåg genom hela skolan och ut till matsalen, därefter vidare till ED. Töntrektor på ED som hotade oss med polisen om vi skulle gå in på skolan! Så vi vandrade runt istället :) Sjukt skoj!

Louise kom förbi för någon timma sen och hon hade med sig en stooor present. En tavla med massa bilder och text från vår Italienresa :) :) :) Jag blev så glad! Man förstår verkligen vad ens vänner betyder för en. Det här betydde så mycket för mig! Kommer aldrig glömma oss och vår Italienresa, det vet du Louise :) <3 Ha det så kul på din Gavin-konsert på söndag!

Klockan 9 i morse beställde min kära mor biljetter till Muse!!! :D :D :D Helt stört att jag äntligen ska få se dem i oktober! Det har stått högt upp på min lista kan jag lova er. Matthew Bellamy sjunger som en gud och jag tror att det kan bli något av det bästa någonsin! Iiiiih :) Kommer typ svimma.


snart helg

Jag tror fortfarande på det där med "allt löser sig tillslut". Det måste det göra...

Blir glad när jag tänker på söta Louise som idag frågade mig om jag var hemma imorgon efter skolan. Hon såg sådär hemlighetsfull ut. Undrar vad hon kan ha hittat på!

Kommer sakna alla söta klasskompisar <3

hoppas hoppas hoppas

Idag har varit en händelserik dag! Jag, Maria, Johanna och Julia fick en guidad tur av vaktmästarN^ Tomny, både i det allra most deepest av Peset, men även uppe på vinden. Spännande! Källaren var hur läskig som helst och det blev ju inte bättre av att det inte fanns någon fungerande lampa, utan vi fick använda en ficklampa. En gammal sko låg nedgrävd i sanden och en dammig spritflaska eller liknande stod på en stor trälåda. Undrar vad man har haft för sig där?

Man börjar också inse nu att detta är faktiskt slutet av gymnasiet, slutet på skoltiden med alla trygga kompisar! Känns läskigt. Vi har mest sprungit runt och tagit hand om varandra och jag har fotat som en dåre för att kunna minnas och komma ihåg allting.

Även idag har jag fått känna på känslan att allt löser sigt ändå. Trots att man kan få panik, känna att allt har gått fel, känna sig mer än skyldig... så löser sig det mesta ändå :)
Nu hoppas jag! Hoppas, hoppas, hoppas! :D

Förresten så strular min mobil. Eller tjaa, nätet är det väl. Kan inte skicka sms eller ta emot några och inte heller ringa. Bara så att ni vet... Jag är handikappad utan min mobil :S


det löser sig

Idag har jag haft en känsla av att det mesta löser sig ändå.

Vi börjar med skolan. Jag hade filosofiredovisning och svenskinlämning. Det kändes som att redovisningen gick bra och inlämningen var det ju inga problem med. Dock måste jag bara nämna en sak som jag stör mig på och har gjort några år nu... x(
Vi har ju gjort valfria svenskarbeten nu, för att Lisbeth inte har något mer att ge oss i kursen Svenska C. Alla har väl jobbat lite halvsegt och många har inte kommit till lektionerna för att det har varit så slappt. Jag skrev i alla fall en novell därför att jag tycker att det är roligt och lärorikt att skriva. Jag vill också gärna ha någon kommentar om det jag har skrivit, hur ska man annars lära sig av sina misstag och veta hur man ska kunna göra saker bättre? Så jag frågade Lisbeth om hon skulle ha in novellen och då sa hon "Tjaaa, det kan jag väl...". Jag sa att det skulle vara roligt om hon läste igenom den och då sa hon något i stil med "Det kanske jag gör om jag får tid...".
Jag tycker att det är så sjukt dåligt. Varför ska vi ens fortsätta med lektionerna om hon inte ens vill ta sig tid att läsa en novell som en elev skrivit? Jag går Svenska C just för att lära mig och hon spelar väl en stor roll i detta. Eller? Det är ju ändå hon som är vår lärare. Det vore roligt om en utbildad (?) lärare ville läsa igenom något som jag har skrivit och ge lite tips eller råd kanske. Vad finns det annars för mening med att jag ska skriva den? :/ Har jag fel?

Efter skolan gick jag till kommunen på jobbintervju för de här sommarjobben som kommunen delar ut. Jag fick ett sommarjobb! Så den 16:e juli till den 10:e augusti ska jag gå runt vid Vättern, Rocksjön och Munksjön och plocka skräp. Jag tror faktiskt att det kan bli helt okej om vädret är bra :) Bra betalt också och det tackar vi ju inte nej till!
Så nu slipper jag ha panik över sommarjobb i alla fall.

Nu i eftermiddag/kväll har jag suttit med franskan. Jag och Micki ska ha en redovisning om Québec och Montréal imorgon och jag trodde aldrig att jag skulle bli klar. Men nu är jag faktiskt det! :D

Så: det mesta verkar lösa sig.

sweet nineteen

19 år idag! Tack för all uppvaktning och sms och sånt :) <3 Upskattas!

Jag vaknade upp av skönsång från min käre pojkvän och så fick jag mackor, oboy och juice på sängen. Gulligt!
Väl hemma var jag tvungen att plugga, fastän att det borde vara förbjudet på ens födelsedag :P
Men sen kom mamma hem och då fick jag en ny mobil! :D Väldigt välbehövligt ska jag säga! Senare kom Gustav på middag och vi åt en massa italiensk mat så det var inte att klaga på :)
Senare på kvällen åkte jag till pappa och de hade gjort i ordning några goda snittar. Jag fick en kokbok av farfar! En sådan där enkel, så nu ska jag nog lära mig att laga mat ;)
En trevlig dag!








Poppis med pussbilder nu. Men ni får stå ut, det är trots allt min födelsedag :)
Eller... det är det ju faktiskt inte längre. Men ändå <3

RSS 2.0