sämst

Nu sitter vi i skolan och jag ska söka fakta om hinduism. Wehoo.

Min dator hemma har typ pajat :( Den bara slocknade och nu ska vi se om vi kan göra nåt åt eländet. Ingen dator på ett tag, just so you know.

jag har brutit ett löfte

Ja, jag erkänner. Jag har skaffat facebook. Det var två saker jag hade lovat mig själv att inte skaffa och det var
1. en blogg
och
2. facebook.
Men så kan det ju faktiskt bli ibland! Och eftersom ingen annan verkar ha lidit så mycket av det så antar jag att det är okej.

Jag provade nyss min studentmössa! En gigantisk sådan. Men så bra tänker jag då, för då passar den ju perfekt till mitt gigantiska huvud! Någon som har större än storlek 60 räcker upp en hand...? Eheh.

Okej, jobbig vecka. Det är nog bäst att jag går och keeekar lite nu och sen sätter mig ner med mina kära böcker. Har prov i både italienska och naturkunskap i veckan och en franskredovisning imorgon som jag inte har börjat med. Heja mig!

en fantastisk vecka

I förrgår kom jag och Louise hem från Italien.
Det har varit så himla underbart roligt och allt har gått så bra! :D Jag förstår inte hur vi har kunnat ha sådan tur med allting.
Vi har konstaterat att ingen resa har påverkat oss så mycket som den här har gjort. Jag kan tro att lite av det beror på att vi bodde hos en riktig italienare och fick se ställen som vi aldrig annars skulle ha fått se och uppleva om vi skulle ha varit där själva som två vilsna turister. Dessutom är Luca världens snällaste människa och han ville oss så väl :)
Vi har gjort så mycket! Sett t.ex il Duomo och Galleria Vittorio Emanuele, lyssnat på livemusik, varit på världens fränaste bar, ätit italiensk pizza & italiensk glass, gjort en utflykt till Genova och två andra städer/byar... Sist men inte minst så har vi ju också klarat den mest nervösa delen av vårt projektarbete! :D Vi har stått inför tre italienska klasser, förklarat varför vi var där och delat ut vår enkät. Det var jättekul! Det har också hänt sååå mycket mer saker och bara grejen att få uppleva Milano har varit underbart :)
Det finns inte riktigt ord för denna resa. Jag har så mycket jag vill få ur mig, men jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Vi har i alla fall redan lovat varandra att vi ska göra om den!
Sällskapet har såklart också varit fantastiskt! Att få lära känna en person bättre som visar sig vara så lik en själv är faktiskt riktigt härligt :) Tack för att du är du, Louise! <3

imorgon imorgon imorgon

Tagga, tagga, tagga!
Imorgon är den stora dagen. Vid 10 går bussen mot Nyköping, sedan blir det flygbuss till Skavsta, flyg till Bergamo och ytterligare flygbuss till M i l a n o ! Hur spännande kommer inte detta bli då :) Önska gärna mig och Louise lycka till med italienskpratet, hihi.
Jag har sprungit fram och tillbaka, strukit kläder, letat efter grejer, haft beslutsångest osv osv osv... Jag har packat helt enkelt. Hela kvällen! Nu tror jag i alla fall att allt ska vara med. Jag hoppas det!

Gustav var här tidigare idag. Jag fick en alarmklocka av honom :D Han tycker väl synd om mig som har en så kass mobil som inte kan det där med alarm riktigt (ja, den är från stenåldern + att ljudet håller på att paja hela tiden). Så nu har jag en riktig väckarklocka för typ första gången i mitt liv! Ett väldigt stort steg, det här.
Han lagade också riktigt god mat! Tacoskryddade köttbullar i en utsökt gräddsås och pasta till det. (Jag kokade pastan!). Han är duktig, min pojkvän :') <3

Åååååiiiiooooohhhhhh, vad jag längtar till imorgon! :D :D :D
Ha det gottans, allihopa! (Alla två som läser min blogg typ. Hahaa...)

Puss!

planering

Måndag och man är ledig. Skönt!
Jag har kikat runt efter lite fakta om shopping och sevärdheter i Milano. Ikväll ska vi beställa alla bussresor och imorgon ska vi nog inhandla en liten present till Luca (han vi ska bo hos) samt planera vårt lilla "tal" på skolan. Pengar måste växlas och som tur är så är mina föräldrar snälla och ger mig lite bidrag till mat och sådär :) Man kanske skulle kika in på biblan och låna någon bok om Milano också. Ju mer vi får veta om staden, desto bättre. Och jag tror att Christer skulle bli stolt över oss om vi har med oss massa bilder hem från kända platser och sådär... ;)
Jag är så spänd inför denna resa. Jag vet inte hur många gånger jag har drömt stressdrömmar om hur jag står och packar min resväska en kvart innan flyget avgår från Skavsta och hur jag inser att planet kommer att starta utan att jag sitter i det. Men så ska det inte bli, det kan jag lova! :D

Nu ska jag ta en varm dusch och sedan ska jag nog försöka plugga lite. Vi har så mycket att göra under lovet :S Och nu när jag ska vara borta så är det väl bra att passa på innan antar jag.
Men kom ihåg att jag bara sa försöka ;)

Skorna jag köpte igår. Får se hur lång tid det tar innan jag får skav av dom också... ;) 
Skorna jag köpte igår. Vi får se hur lång tid det tar innan jag får skav av dom också... ;)


yummie!

Hur kan en helg gå så satans snabbt? Söndagkväll igen liksom. Fast det gör ju ingenting eftersom det är LOV!
I fredags blev det umgänge med Gustav, Alexander, Bojan, Sara, Carro och Alexanders lillasyster. Vi blandade Let's Dance med Djävulen bär Prada och det visade sig fungera ganska bra. Mysigt!
På lördagkvällen samlades det forna Decent för att äta massa gottigheter och titta på Melodifestivalen. Hur härligt som helst, det var ett tag sen nu... Men snälla, snälla, snälla låt oss ta bort Ugglan från programmet!
Olivia sov över hos mig så vi har umgåtts hela dagen idag :) Hon är verkligen så bra. Vi promenerade + tog lite buss till a6 där vi kikade på skor till mig. Jag hittade ett par! De var så inte min stil, men de var enormt snygga! Värsta skrällen :D
På a6 vandrade även den äcklige busschauffören runt och granskade mig från topp till tå. Mhm, diggar den snubben skarpt alltså! Vi hade också "turen" att hamna på samma buss som honom påväg hem. Yeah!

Nu börjar det dra ihop sig och det är dags att fixa det sista inför Italienresan. Vi ska beställa diverse bussbiljetter, växla pengar och försöka hitta på något bra att säga när vi väl står där inför två italienska klasser. Iiiih! Vi inväntar också det sista mailet från rektorn på skolan. Hoppas att han inte har glömt att vi ska komma... ;)


äckelbusschauffören har slagit till... IGEN!

Han är så äcklig. Känner han mig? Känner jag honom? NEJ, vi känner inte varandra, kan han inte förstå det!? :o
Jag pratar alltså om "äckelbusschauffören" som jag så fint kallar honom. Det är han värd.
Han flirtar alltid, han tutar med bussen när han åker förbi mig, han har kommit fram och dragit ett skämt på stan, han glor som en sate... Och igår! Hueeueue, jag blir liksom äcklad bara jag tänker på det. Jo, igår skulle jag ta bussen hem och när jag stod där på hållplatsen och bussen kommer åkande så såg jag ju att det var HAN som körde. Så jag viskade alla fula ord jag kunde för mig själv medan bussen började stanna in. Jag gick närmare som man brukar göra, men han stannade inte helt utan körde liksom vidare lite i taget utan att öppna dörrarna och så satt han och flinade därinne. Tillslut stannade han och öppnade dörrarna, skrattade som en tok, sa hej och frågade hur läget var. Jag mördade honom med blicken, svarade "bra" och gick och satte mig. (Under resan spelade han jättehög technomusik). När jag skulle gå av (hallelujah!) ropade han "hejdå!" till mig, trots att det satt annat folk på bussen. :S :S :S
På kvällen var jag med mamma och några kompisar till henne på teater! "Grabbarna mittemot". Den var riktigt bra faktiskt. Så om ni blir tillfrågade att se den, tacka ja :)
Efter teatern blev det till att gå hem och få panikattacker över matten. Matte C-prov dagen därpå och jag kände att jag inte kunde någonting.

Sååå, idag har vi alltså haft matteprov! Jippie.
Slut.

Jag blev desto gladare när jag och Louise började diskutera projektarbetet :D Nu är det bara de sista grejerna att fixa till, sen bär det liksom av om en vecka! Så sanslöst härligt.

Nu ska jag bara ta det lugnt, matte tär på kroppen.


21.32

Skönt med ledigt från skolan idag! Jag och Gustav var ju istället på ED (som så många andra) och lyssnade på olika organisationer som hjälper en till studier utomlands. Vet inte om det egentligen gav så mycket info som jag inte redan visste, men varför inte liksom.
När jag kom hem pluggade jag matte i nästan två timmar! Mycket duktigt för att komma från mig. Sedan var det inte roligt längre så jag lade mig istället under en filt i soffan och tittade på Music & Lyrics som gick på Canal+. En sådan där lagom bra feel-good-film liksom. Och jag tycker aldrig att Hugh Grant gör bort sig heller. Han var riktigt rolig i denna film faktiskt :)
Klockan är bara halv tio, men jag funderar på om man ska gå och lägga sig snart ändå. Är helt seg. Okej, det kommer bli så att jag sitter uppe till tolv i alla fall (som vanligt), men man kan ju låtsas...?
När jag frågade Gustav innan vad jag skulle skriva om i dagens inlägg så sa han såklart: "Mig!".
Så okej, here we go. En rad blir det i alla fall. En rad på tre ord.
Jag älskar dig!

Natti natti folket :)

due settimane

Idag kom jag och Louise fram till att det är precis två veckor (!!!) kvar tills vi kommer besöka skolan i Milano och stå och prata inför typ två italienska klasser. Läskigt som bara den säger jag då! Men så otroligt kul :D Och ja, jag vet att de flesta har skavsår i öronen vid det här laget, men då får ni stänga av dem när jag och Louise kommer i närheten... iiih!
Det har varit en relativt skön dag faktiskt. Trots att det är måndag liksom. Skräll. Jag missade bussen till skolan så jag fick promenera ner, men då fick jag ju lite sol på mig i alla fall. Underbart härligt väder var det! Dock väldigt för mycket jättekallt... Vill ha vår :) Hur som helst, jag missade klassrådet (åh nej), men kom precis lagom till filosofin. Och det är ju faktiskt ganska roligt, med Peter som lärare. Vi fick göra ett skådespel för att presentera olika filosofer. Jag var filosofen Diogenes (hette han så?) och jag satt i en tunna som Jenny spelade. Intressant va! Sedan var det bara svenska med Lizzie och sen var dagen sluuuut. När jag kom hem kröp jag ner under mitt kära duntäcke och lyssnade på mp3 och halvsov. Mmm...
Det har också blivit lite mattepluggande. Inte så mycket som jag borde ha gjort, men ändå. Alltid något. Imorgon ska jag plugga ännu mer! Då är vi ju nämligen lediga från skolan och kan gå på en SYO-dag istället. Information om högskoleutbildningar och sådär. Knepigt, eftersom jag inte vet alls vad jag vill syssla med i framtiden. Jag tänkte dock ändå gå dit en stund och checka lite sådana där plugga-utomlands-grejer.

Godnatt!

muse

1:a februari, hjälp :o
Men sen kommer mars, och det är väl en vårmånad ändå!? Jag som längtar så efter sol och värme. Idag fanns det i alla fall gott om det förstnämnda, men dum som jag var så utnyttjade jag det inte. Typiskt mig. Jag och Gustav segade oss som attan och sen hoppade jag in i bilen och fick skjuts hem. Och nu sitter jag ju här.
Fast helgen har ju varit trevlig trots det! I fredags gick jag och Gustav på en förfest hos Anton och träffade trevligt folk, därefter bar det av till Bongo där det också fanns många roliga människor att snacka med :) Lyckad kväll!
Igår var bara en slappardag. Vi tittade på två filmer på kvällen, Så som i himmelen och Dum & Dumber. Två helt olika filmer, men väldigt bra. Jag lyckas alltid gråta till Så som i Himmelen. Tycker den är så vacker. När Helene Sjöholm står och sjunger Garbriellas sång med kören i bakgrunden alltså... :o Hjälp. Hon är så vacker och hon sjunger så vackert också. Rysningar på det!
Vi upptäckte att Muse har släppt en ett nytt album med livelåtar från Wembley :D Lyssnar på det just nu och det är otroligt vad Matthew Bellamy sjunger bra! Han sjunger inte en endaste ton fel och rösten är stört cool. Rysningar på det också!

Men nu är visst maten klar här. Och ikväll blir det bio med mor min. Benjamin Button-filmen. Brad Pitt är ju med så jag antar att det kan bli bra ;)

Tjuhuu!

RSS 2.0