do you remember...

Sitter och kikar på gamla bilder. Det är helt sjukt vad tiden går fort... Månad efter månad. Ändå så långsamt. Jag hatar när man inte kan styra över saker och ting, fast i och för sig - då skulle man ju alltid få som man ville. Ibland kanske man behöver det där jobbiga... Fast jag vet inte. Man kan ju hoppas på att det jobbiga för något gott med sig.

Det var välbehövligt att komma hemifrån. Se nya saker, träffa nytt folk, göra en massa nytt. Jag gör en massvis med saker som jag tycker är kul. Jag umgås med underbara människor. Men ibland kommer verkligheten tillbaka till en. Man kan inte fly undan den, hur mycket man än skulle vilja. Det finns så många tankar. Så många minnen. Man får försöka tänka på de allra finaste. Och det finns många, det vill jag lova.


förlängningssladd

Tjoho! Tacka vet jag förlängningssladd :-) Täckningen inne i mammas stuga är inget att hurra för, så då är det bara till att vandra ut i trädgården och söka lyckan där. Med sladden ut genom fönstret så lyckades jag. Och solen värmer skönt.

Efter tre dagars pissväder så verkar det bli lite bättre igen. För några dagar sedan var det 33 grader ute, i förrgår var det 13... Hur hänger det ihop? Nu hoppas vi på att sommaren kommer tillbaka!

Idag är jag ledig, imorgon också. Fint! Hoppas att ni har det bra. Jag har det i alla fall bäst.



Kustvägen (mammas bild från 2009)


islandcountry

Det har varit dåligt med uppdatering, I know. Det kan bero på att jag har haft fullt upp och inte haft tid. Det kan bero på att uppkopplingen har varit så dålig. Det kan också bero på att Maja har min kamerasladd och utan bilder blir det inte så kul i bloggen. Tja, det finns alltså lite olika möjliga anledningar. Men nu så! :-)

Livet flyter på här på Ölandet. Jag har haft besök igen, det var ju supernice. Igår var jag, Linda, Fredrik, Maja, Trixie samt två vänner till den sistnämnda på Lammet & Grisen och käkade ihjäl oss. En massa skrålande och sjungande blev det såklart också och därefter cyklade jag, Linda och Fredrik till Kalk. Musiken var en besvikelse, men när 1 2 3 - Fanta & Rosé började spelas blev det sannerligen fart på oss, som vanligt... ;-)

Nu ska jag sova. Det blir en tidig kväll ikväll... Natti!



Linda & jag


min bubbla

Jag lever livet i min lilla öländska bubbla! Louise åkte hem i morse, hon har varit här sedan i tisdags eftermiddag och vi har haft det superskoj. Vi började hennes vistelse här med att grilla goda korvar och sen cyklade vi ner till havet för en solnedgång med rosévin och chips.
I onsdags blev det Byrum och en massa sol. På kvällen satt vi hemma hos mig och drack lite cider, Linda kom också och även Maja och Trixie kikade förbi en sväng. Därefter Kalkade vi natten lång! Galet.
Igår... Det blev en sväng i Kroken med min kära moder och även en tur till stranden. Kalk även denna kväll, men denna gången för att äta deras gottgottgottiga hamburgare. Mmmmmm. Kvällen avslutades med Tio orsaker att hata dig hemma hos Linda.
I morse släppte jag alltså iväg fina Louise. Tack för de här dagarna kära du! Ti voglio tanto tanto bene! :*

Bilder kommer senare!

att smälta bort...

Jisses, vad varmt vi har det folk! Jag sitter här med en Loka och försöker svalka mig så gott det går. Utan vidare resultat dessvärre... Men nej - jag ska inte klaga. Nu är sommarvärmen (verkligen) här och jag är glad! Sommaren är bäst! :-)

Igår jobbade jag till 21.30, sedan sprang jag den lilla biten genom skogen hem till mig och fräschade till mig innan jag cyklade bort till Linda. Där satt redan värdinnan, Maja och Viktor ute bland myggen. Vi tjötade och drack lite drinkar och efter en stund började vi cykla in mot Löttorp. Kalk för hela slanten! Kul med folk! Dans, prat, skratt.
När solen började sin färd uppåt kom jag i säng, efter lite lugn efterfest med gitarr och sång hos Lennings. Vaknade av att det var stekhett i lillstugan. Mmmmm, sommar!



I veckan får jag besök, wihuu!







la sardegna

För några dagar sedan bokade Louise flygbiljetter till Sardinien!!! :D Så den 4 september sticker vi iväg en vecka. Det kommer att bli alldeles underbart, det vet jag. Riktigt härligt att ha något att se fram emot till hösten så att man inte blir helt sönderdeppad när sommaren börjar gå mot sitt slut. Ellen är happihappihappiii! :)




blåkulla

Idag har jag varit på häxornas Blåkulla! Fast jag såg inte en endaste trollpacka... Vi kom dit med båt vid elva och sedan väntade några timmars promenad, ändå var bara stigen ca 3,5 kilometer. Då kan ni tänka er att det var ganska svår terräng. Dessutom var det stekhett, så det blev en aning jobbigt. Ett iskallt dopp och lite pastasallad var välbehövligt innan båten åkte tillbaka till Byxelkroks hamn.




Blå Jungfrun


Ellenpellen



Fin dag! :-)


cleaning lady

Idag har jag och Sarah gått runt och städat en massa stugor på pensionatet. VARMT! Det var så sjukt skönt att komma hem till en sval stenaltan efteråt vill jag lova... Nu blir det en dusch och sen ska jag och bror cykla till Löttorp och äta. Han bjuder, som en försenad 20-årspresent :-) Mysigt! 

Igår kväll åt vi hamburgare på Kalks uteservering. Min var underbart god med italienska gottigheter såsom bl.a mozzarella och tapenade... Väl hemkomna efter en 6 km lång cykeltur kunde jag inte hålla mig, utan cyklade ner till havet alldeles ensam för att titta på solnedgången. Jag kommer aldrig att tröttna på solnedgångar, det är bland det finaste som finns!


Igår kväll


sola jobba bada

Ja, rubriken säger väl det mesta om de senaste dagarna - helt OK! :) Idag var jag inne i Löttorp en sväng med bror min och sedan jobbade jag eftermiddags- och kvällspasset. Imorgon ska jag upp och jobba vid åtta, i frukosten den här gången. Variation förnöjer!

Jag älskar verkligen att vara här. Trots att jag jobbar en del så känns allt så väldigt avkopplande. Att vädret är bäst varje dag gör ju inte situationen sämre heller... Mums!

Och på tal om mums. Jag tror att Louise nu har beställt flygbiljetter till oss två till Sardinien i början av september. En vecka på en italiensk ö med en annan Italien-nörd, det kan väl knappast bli bättre? ;-)



SOMMAR


un giorno...

Idag åker min mamma mot sydligare breddgrader, nämligen Itaaalien. Ja, ni kan väl förstå att jag är avundsjuk? Hon kommer att spendera en vecka på ett av mina favoritställen, nämligen i kära Portovenere. Jaja, jag får väl vara glad för hennes skull ;-)

Det dröjer förhoppningsvis inte så lång tid tills jag får praktisera min italienska igen - jag och Louise kikar nämligen på resa till Sardinien i september. Typ en vecka hos hennes faster där! Skulle vara... hur sjukt kul som helst.



Portovenere (google)


update öland

Hej där i sommarvärmen!

Tänkte bara meddela att jag lever, om det nu är någon som läser. Befinner mig på ett varmt och soligt Öland - det är inte fel alls. Igår var första dagen på sommarjobbet och det gick bara bra. Det var inte mycket gäster på pensionatet så allt var lugnt. Idag och imorgon är jag ledig och då passar jag förstås på att njuta av det underbara vädret! :D

Det blev en solnedgång med tillhörande kvällsmat på Hällarna (vårt speciella ställe vid havet) igår kväll. Så vackert. Idag har vi spenderat ytterligare några timmar vid vattnet. Jag låg i och plaskade med kusinerna i säkert tjugo minuter, hur fint som helst!









RSS 2.0