promenaden

Det är alltid lika skönt att ta en promenad längs med Vättern. Man kan rensa tankarna och byta ut lite gammal luft. Idag var det kyligt fast varmt i solen. Haerligt.









Man märker verkligen att hösten är kommen...
Nu är det sovdax! Godnatt :)


soligt & kallt

Igår var jag på jobbintervjun! Jag tror det gick helt okej :) Först berättade en trevlig kvinna om företaget och sen frågade hon mig en massa frågor - mina intressen, mitt drömyrke, vad jag gör om fem år... Klurigt det där!
Hon berättade även vad jag skulle få i timlön och vad man ska ha på sig för kläder på mässan, så det låter ju redan ganska bestämt?! Jag ska dock inte ta ut något i förskott så att man blir besviken sedan... Men jag hoppas ju såklart :) Och om Annie får jobbet också så blir det ju ännu roligare! Då kommer vi gå runt där och glänsa i svarta byxor, vit skjorta och svart kavaj... Haha!

Efter jobbintervjun började en man från Pakistan snacka med mig på busshållplatsen och det var ju lite skoj! Jag åkte därefter hem och slängde mig i soffan och låg där framför ett program om Titanic tills Sara kom och hälsade på. Alltid skönt att få träffa den tjejen! :)

Imorgon ska pappa (och förmodligen jag) ta hand om ett par från Bangladesh. Det kan ju bli spännande!

Nu ska jag göra mig iordning och gå ut lite i solen. Kallt dock. Nu har hösten kommit. Brrr!



pirrig tjej!

Söndagkväll och jag är lite nervös måste jag erkänna. Imorgon ska jag på min första "jobbintervju" och då får man väl vara lite pirrig? Jag hoppas det går vägen! :)

Helgen har jag spenderat helt och hållet med min pöjk. I fredags var vi hemma hos mig, gjorde tacos och myste framför Idol. Igår vet jag knappt vad vi gjorde, dagen bara flög förbi. Men på kvällen åkte vi ut till Gränna och åt billig pizza och drack Bailey's med Leo på Pir Kro ;D Vi skulle väl egentligen ha varit några stycken först, men så kunde inte de andra komma, så det blev bara vi tre. Men vi hade ju trevligt ändå! Jag och Gustav tog bussen hem vid halv tio, hyrde en film på vägen hem och gick hem och tittade på den. Sunshine hette den och den var bra! Tur att jag hade någon som kunde förklara saker för mig i alla fall, annars skulle jag nog aldrig ha fattat, haha.
Idag åkte Gustav hem till sig igen och jag har bara pysslat med lite saker och städat. Snart ska jag åka till pappis :)


 


meravigliosa creatura

Jag låg och drömde om en flygplansolycka när det ringde på dörren i morse. Klockan var kanske kvart i tio. Först låg jag kvar och trodde att ljudet hade något med drömmen att göra, men sedan sprang jag ut i hallen och kikade ut genom det lilla hålet i dörren. Det stod någon där utanför, jag var inte säker på vem det var först och eftersom jag stod där i bara en för stor t-shirt så vågade jag inte öppna först. Men det såg ju ut lite som... Va...? Nej? Jo, det var Olivia! :)
Hon var på snabbvisit i Jönköping och skulle hinna med att hälsa på en massa andra också under dagen så det blev bara en liten kortis. Men vi slog oss i alla fall ner i min säng och snackade på. Det var kul att höra att hon trivs så bra på bibelskolan i Stockholm.
Jag behövde verkligen det där. Min bästis.


<3


tjejen har tur !?

Om jag skulle ha varit troende skulle jag kanske ha beskrivit det såhär: Gud har hört mina böner!

Det är i alla fall som så att tidigare idag så ringde en man från ett jobb som jag har sökt, ett slags "extrajobb". Jag ska komma på någon intervju på måndag, men det lät ganska säkert redan nu! (Okej, nu låter detta exakt som Annies inlägg, funderar på om det är samma jobb, haha...).

Förstår ni hur lättad och glad jag blir!!! :) Jag har verkligen slitit det senaste med att lämna ut en massa CV:n hit och dit och man blir ju underbart glad när man äntligen verkar få något napp! Jag vill inte säga för mycket nu om det inte blir av, men jag ska hålla tummarna så hårt jag bara kan. Det kan ni också få göra om ni vill :)

Nu kan jag somna gott. Godnatt!

tjejen har otur

Hallå där ute i pissvädret!

Idag skulle jag ju vara så duktig och dela ut CV i olika affärer... Men jag verkar visst ha min otursdag när det gäller jobbsökande just idag! Bra tajming va!
I typ fyra affärer var inte personalansvarige inne så de bad mig komma tillbaka imorgon och i två affärer ville de inte ta CV:t alls för de hade inte behov av personal... Jag fick lämna ut det i två affärer i alla fall och så blir det alltså en runda imorgon igen när alla personalansvarige verkar vara tillbaka på jobbet!

När man som mest letar efter jobb blir man så himla opepp när det blir såhär, usch. Jag vill ha jobb NU! Jag måste ha PENGAR! Om någon har tips på något så säg gärna till snarast!

Idag fyller Sara år :) Hon befinner sig i den stora staden Nev Jork för tillfället, den lyckans osten! Grattis till henne! Längtar efter tösen.





kocken själv

Ciao!

Idag har jag lärt mig hur man gör vitkålsstuvning och det kan jag nog ha nytta av för jag tycker att det är riktigt gott! Jag hade även bestämt mig för att göra Focaccia al Formaggio som jag och Lousie åt i Italien. Det var spännande, ska jag säga! Till Gianna Nanninis hesa toner tog jag mig an den elastiska degen. Resultatet blev inte lika bra som jag hade hoppats på, vi kunde inte hitta den osten som skulle vara i så vi tog en annan och det blev inte någon riktig höjdare! Jag får fortsätta att prova mig fram helt enkelt ;) Men jag måste säga att skapelsen blev riktigt fin i alla fall och mamma gav mig tummen upp!



...

Follow through
Make your dreams come true
Don't give up the fight
You will be all right
'Cause there's no one like you
In the universe




non possiamo chiudere gli occhi

Äntligen börjar jag bli lite friskare. Ingen feber idag (och inte igår heller för den delen), men jag är fortfarande ganska så trött, har ont i halsen och lite sådär. Men det blir bara bättre och bättre och det tackar vi ju för... :)

Idag har jag sökt två jobb och sedan stack jag ner till stan och träffade Gustav. Det inhandlades en skjorta och en scarf till mig och sedan åkte vi vidare till a6 för att handla halsduk också (den fanns inte i stan...). Så nu känner jag mig alltså rustad för kallare tider! Tänk att det typ är höst nu... Sen kommer vintern... Och sen... Ja, hjälp.



sjukling

Hallooo!

Sitter här och snorar och nyser, yyysch! Jag blev allt smittad ändå och idag har jag ont i halsen, lite i huvudet, jag är täppt i näsan och jag har lite feber...
... JA, det är synd om mig! ;)

Så idag har det blivit ännu en slappardag. Börjar bli lite tråkigt faktiskt, har inte tittat utanför dörren på två dagar, då blir man lite instängd. Hoppas att det är bättre imorgon, för jag måste komma iväg till arbetsförmedlingen och lite sådära. Sen vill jag träffa min pojk också :)

Snart är det Idol och det ska självklart tittas på! Jag kommer nog aldrig få nog av det programmet. Tragiskt nog.

Hoppas att det är bra med er var ni nu befinner er - Jönköping, Lund, Huskvarna, Sthlm, Örebro, Bankeryd, Velletri, New York eller kanske Düsseldorf...!

Kram!






jag har en rasp i halsen

Hejsan!

Sitter just nu och lyssnar på Muse's nysläppta album och sväljer och sväljer. Är helt sådär raspig i halsen, blev smittad av min dumma pojkvän... ;) Det är så typiskt mig, när jag vet att det gör ont och är obehagligt att svälja, så gör jag det hela tiden! Bara för att känna om det fortfarande är kvar liksom. Uss.

Så idag har jag helt enkelt bara slappat sönder! Har sysslat lite med bildbehandlingen, kollat på tv (Simpsons och Family Guy, hell yeah!) och varit allmänt degig. Det får man väl göra när man är ynklig.

Jag försöker få Julia att fixa ny bloggdesign till mig också, är oerhört trött på den här! Jag erbjöd en "goodiebag" eller något som betalning, vi får se om hon går med på det... För det finns ingen som kan tipsa om bra sidor där dom hjälper en med designen steg för steg liksom? Jag tror inte jag vågar pröva på det utan någon som helst guidning liksom!




Min pojkvän ligger också hemma och är sjuk, stackarn.
Men han kan ju vara glad för att han kan måla så fint :)
<3


the resistance

Igår var jag på bio med Gustav, Sara och Sacke! Vi såg Prinsessa, filmen som hade premiär igår. Det var inte mycket folk där och det var jättekonstigt för den var så sjukt bra och tänkvärd. Grät flera gånger, men den var så himla rolig också med mycket värme :)

Idag åkte jag och Gustavbebis ner till stan vid elva, för jag skulle träffa min Joel Juvel! Jag och bror gick på stan och kikade på lite skjortor till honom och sedan tog vi en rejäl fika på Kaffebönan. Vi satt där inne på andra våningen och kikade ner på gatan nedanför. Då säger Joel plötsligt: "Kolla, där går han som spelar i J-södra in på La Dolce Vita, vilken lyxlirare... Och där kommer mamma ut!". Då kom vår kära mor ut och satte sig på uteserveringen på restaurangen nedanför oss. Världen är liten...!

Nu sitter jag här och lyssnar på Muse. Jag blev medlem på deras hemsida för att få lyssna på deras nya album som släpps i övermorgon egentligen. Trodde nog att det skulle vara bättre, men det var helt okej och en del låtar är riktigt bra! Shit, tänk att jag ska få se dem. Jag kommer svimma.

Ikväll blir det middag hos Hellgrens! Mys!




Jag och bror är ful(l)t normala, ja.


blubbblubb

Ännu en dag har gått.
Det känns som att dagarna bara rinner iväg ohejdat. Även att jag inte har någon speciell sysselsättning nu när jag är... arbetslös. Eller tja, jag är faktiskt studerande också. Två kurser i veckan! Det ni.

Jag har fixat med mitt CV, hälsat på mamma på hennes jobb (jag kom precis lagom till fikarasten, vilken tur!) och slängt iväg lite viktiga brev och mail. Det har självklart blivit ganska mycket tid vid Photoshop också, haha... Jag kommer bli alldeles fast, om jag nu inte redan är det. Men kul är det!

Idol-tittande har det också blivit såklart! Imorgon sänder de tydligen programmet från Malmö, då jag var med Sara när hon sökte. Det måste spelas in! För...

... imorgon tänkte jag och Gustav ta en långpromenad från stan hem till honom, i Huskvarna. Vi har snackat om det sen förra året, så nu lär det äntligen bli av! :)
Jag har också min första Kriminologilektion imorgon, det blir sjukt spännande! Hoppas att det blir så kul som jag har tänkt mig.

Slänger väl in en bild igen som jag testade att göra.
Trevlig kväll!



Bubbla


öga

Nu ska jag skriva ut massa CV och försöka komma iväg till olika affärer!


dataneeerd

Japp, har idag suttit vid datorn typ hela dagen!
Tjaaa, förutom pausen då jag och mamma satte oss med lite kvällsmacka framför tv:n och tittade på ett program om parmesantillverkning i Italien. Då plockade vi fram rödvin och parmigiano reggiano! Mhhmmm! (Inte för att rödvin är gott, men man var ju bara tvungen...).
Men som sagt - annars har det varit datorn hela tiden, så jag förstår inte att jag sitter här fortfarande! Jag kollade nämligen igenom min första bildbehandlingskurs och det är ju väldigt spännande alltså :D Det tog typ tre timmar och sen har jag suttit och testat en massa och fixat diverse andra grejer också.
Så, nu är jag trött. Men jag har lärt mig en massa känns det som - bara idag! Vi har t.ex fått testa att markera enstaka saker och bl.a ändrat färgen på dem.
Jag ger ett exempel :) Här med blåare ögon och rödare läppar på andra bilden. Har även ändrat ljusnivåer.


Före


Efter


Jag ser fram emot att lära mig en massa mer, jag menar, det här var ju bara grunderna!
Godnatt :*

È un gran formaggio - il parmigiano reggiano... lalalalaa...


supersöta sara

Nu är det miss i nassen. Jag ska snart sova.
Dagen har jag tillbringat med Sara, alltid lika trevligt. Det har blivit en maaassa prat (som vanligt), vi har tittat på Roast (som faktiskt var ganska kul om man gillar ståuppare) och vi slängde i Scrubs-dvd:n en stund (ääälska Scrubs!).
Nu är jag trött.
Och imorgon ska jag ta itu med min första bildbehandlingsuppgift :)



Godnatt.


myshelg!

Hallå igen!

Nu har det gått några dagar sen sist. Helgen har jag spenderat med min älskade pojkvän. Vi har bara haft det bra! Fast jag vet egentligen inte vad vi har gjort... Tiden rinner iväg! Det har i alla fall blivit en massa Family Guy, sjukt kul. Nya favoriten alltså, speciellt Stewie.
I fredags hade vi tänkt gå på utebion, men eftersom vädret inte var det bästa så slutade det upp hos Alexander med Sara och Lina också. Alltid mysigt.

Idag har Louse kommit fram till Italien! Vi sa hejdå en kortis igår och det kändes helt overkligt på något vis. Kunde inte alls fatta att vi inte kommer att ses förrän till jul typ?
Men jag blir glad av tanken att hon kommer att få det obeskrivligt bra och roligt, det är jag säker på! Så nu vill vi ha en massa uppdatering, Louise ;)

Imorgon ska jag ringa och avsäga mig från svenskkursen, jag tror det är alltför mycket grammatik för min smak... Synd bara att jag inte får vara bänkkompis med Maria Jarl längre då, haha! Humor.
Jag vill kunna koncentrera mig mer på digital bildbehandling och kriminologi när den kursen väl sätter igång nu i veckan. Och jobbsökande, inte minst!

Nepp, nu ska jag sova. Lite tomt att krypa ner utan Gustav, nu när man blivit lite van några dagar.
Men... det ska nog funka :)

Godnattkram!




Nu när bildbehandlingen sätter igång och jag får lära mig mer om Photoshop så kommer ni nog att få stå ut med massa bildexemplar här på bloggen. Hoppas det inte stör... :)


01.23

När jag inte kan sova utan har massa annat i tankarna brukar jag ta fram mobilen och kolla igenom mina gamla sms. Där har jag sparat sådana meddelanden som betyder extra mycket. Det behöver inte vara direkt innehållsrika sms, bara sådana som jag förknippar med en viss person eller kanske en händelse. Eller så kan det vara sms innehållande en massa känslor så man får hjärtklappning bara man börjar läsa dem. Eller så kan det vara sådana som innehåller en massa uppskattning eller fina ord.

Nu ska jag göra det.


höstdag med sommarväder

1:a september. Eller, det är faktiskt den 2:a september nu i och med att klockan är över tolv.
Men ändå! Det är höstmånad nu. Vart tog sommaren vägen?
Idag har vi i alla fall haft härligt väder, det är ju alltid ett plus! Jag satt ute i solen och somnade en stund, blev helt yr i skallen :)

Annars har jag kikat på min distanskurs, nämligen Digital bildbehandling! Wiih, jag är riktigt glad över att jag valde den kursen, det verkar toppen! Man får en två timmars lång video i veckan med info om hur man använder sig av Photoshop på olika sätt, hur man redigerar och förbättrar bilder med mera. Och man gör allt i sin egen takt. Så fort jag kommer hem till mor (där jag har mitt Photoshop) så ska jag sätta mig ner och titta igenom den första lektionen som vi alltså fick hemskickad idag :) Spännande! Det ska bli så kul att lära sig mer om något som jag är intresserad av!

På eftermiddagen gick jag ner till stan och mötte upp Gustav och så bjöd jag honom på en fika på Johans, jag tyckte att han var värd det efter en varm dag i skolan. Därefter åkte vi hem till honom, kikade lite på Slumdog Millionaire med hans far och myste. Vi tre (jag, Gustav och hans pappa) ska på bio imorgon också :) Det var visst hans pappa som hade kommit på idén, lite gulligt tycker jag!

Imorgon på dagen blir det dock photoshoot med Oscar igen, det var ett tag sen sist nu! Det är alltid lika roligt eftersom han är så bra med kameran, den mannen :)


2008-10-14


natti

Det låter tragiskt när man säger att man är för trött för att gå och lägga sig.
Men det känns så nu.
Jag är törstig. Jag är sugen på att krypa ner under ett lagom svalt täcke. Varför sitter jag bara här då?

Tänker på min pojk lite. Så lägger nog upp en bild på honom. Ja, så får det bli. En bild på pojken.




Så.
Klar.


RSS 2.0