milaaano

  • Il Duomo - Milanos domkyrka. Kyrkintresserad eller ej så är detta en maffig byggnad att beskåda. (Prova att gå in också, det glömde vi helt av, hehe...). Varning för duvor på piazzan framför kyrkan! Håll koll på eventuella handväskor!
  • Galleria Vittorio Emanuele - mäktig galleria precis bredvid il Duomo. Även om där mest finns dyra märkesbutiker är det absolut värt ett besök! Här finns ett McDonalds med guldbokstäver... (Ät dock aldrig på McDonalds om du befinner dig i Italien, det borde vara straff på det...)
  • Corso Buenos Aires - lång gata genom Milanos centrum. Följ denna och ni kommer tillslut fram till domkyrkan (beror väl dock på vilket håll ni kommer ifrån...)
  • Corso via Vercelli - trevlig shoppinggata utanför "det allra innersta" av Milano (smidigt att ta sig dit med Metro, kliv av vid hållplatsen Pagano, det gjorde i alla fall vi...)
  • Zara - ifall man är shoppingsugen är detta ett bra alternativ! (Det finns ett stort Zara inte långt från domkyrkan, man kan alltid fråga efter vägen!)
  • H&M - finns lite överallt i centrum. Åtminstone en butik finns på Corso Buenos Aires och fler finns runt domkyrkan. (Jönköpings H&M - släng dig i väggen!)
  • Om ni vill äta - vik av från de stora gatorna! Gå in på smågator och chansa er fram, där inne kan jag lova att ni hittar många bra ristoranti och pizzerior.
  • Ett kvällsmåste: sitta på en italiensk bar och dricka ett glas vin eller en drink.
  • Några matmåsten:
    - italiensk pizza (ett hett tips är en vid namn Prosciutto)
    - riktig italiensk colazione (frukost) >> intas på en bar/ett café på morgonen. Består av cappuccino/espresso/annan dryck och "brioche" (kaka/kaffebröd, jätteläbbigt att äta som frukost tycker jag - men man får ju ta seden dit man kommer!)
    - pasta al pesto (okej att man har smakat det här hemma, men man måste ju smaka det i dess hemland också. Mycket godare dessutom.)
    - gelato (ni kan bara inte missa den italienska glassen...)
  • Allmänt tips 1: Området kring il Duomo är väldigt trevligt att gå runt och titta i, men är också mycket dyrt! Både affärer och restauranger har oftast höga priser... (Turistställen ni vet..)
  • Allmänt tips 2: I Milano är det inte bara att kila över gatorna om det inte är grön gubbe... Jag skulle i alla fall rekommendera att invänta grönt, eftersom att italienarna kör som idioter!
  • Allmän info: Milano är JÄTTESTORT! Dessa saker är bara några få av det som egentligen finns att göra i denna fina stad. Men jag hoppas att ni kan få nytta av dem i alla fall...



    Dessa var tipsen jag gav till Sara och Sakke. Ifall ni har invändningar eller fler tips, tell me! Dock tror jag kanske inte att så många är suuuperintresserade. Det är mer ett sätt för mig att minnas tillbaka.... ;-)



Kommentarer
Postat av: Louise

Ååååhhhhh!!!!!! <3 <3

2010-02-04 @ 14:40:10
URL: http://thoughtsofagirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0